8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen anlamlı bir etkinlikte spor dünyası kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için bir araya geldi. Engelsiz Yaşam Vakfı tarafından organize edilen Kosifler Oto Bağdat Caddesi ve Sembol Ocakbaşı Restoranlarının Sponsor olduğu bu özel karşılaşmada Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı ile eski futbolculardan ve spor dünyasının tanınmış isimlerinden oluşan Engelsiz Yaşam Vakfı erkek futbol takımı sahaya çıktı.
Karşılaşma, Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde büyük ilgiyle takip edildi. “Kadına Şiddete Hayır” temasıyla düzenlenen etkinlikte sporun birleştirici gücüyle toplumsal bir mesaj verilmesi hedeflendi.
Futbol sahasında farkındalık mesajı
Futgolf milli takım sporcusu Esin Yılmaz’ın başlama vuruşunu yaptığı mücadelede hakemlik görevini Cihan Ataş üstlendi. İkişer 20 dakikalık devreler halinde oynanan karşılaşmada sahada hem rekabet hem de dostluk görüntüleri vardı.
Teknik direktörlüğünü Gökhan Bozkaya’nın yaptığı Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı, aralarında Tuncay Şanlı ve Papen Mustafa’nın da yer aldığı erkek futbol takımıyla karşılaştı. Karşılaşma sonunda sahadan galip ayrılan taraf Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı oldu. Mücadelenin bazı bölümlerinde Tuncay Şanlı’nın kalecilik yapması ise tribünlerde renkli anlar yaşattı.
“Toplum olarak şiddete karşı durmalıyız”
Etkinliğin ardından konuşan Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı Edip Önder, kadına yönelik şiddetin toplumun en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Ülkemizde maalesef kadına yönelik şiddet ciddi bir sorun olarak karşımızda duruyor. Bu soruna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere her türlü şiddete karşı toplum olarak birlikte mücadele etmeliyiz.”
Kadın futbolculara çiçeklerle destek
Etkinlik öncesinde vakıf yöneticileri kadın futbolculara çiçek vererek destek mesajı verdi. Organizasyona vakıf başkan yardımcısı Tayyar Işıksaçan, genel sekreter Fatih Dalma, genel koordinatör Şeniz Ulusoy ile yönetim kurulu üyeleri Fatih Mühürdar ve Mustafa İsmet Mercan da katıldı.
Eski futbolcular, spor yorumcuları ve sanat dünyasından isimlerin yer aldığı Engelsiz Yaşam Vakfı erkek futbol takımı ise sporun gücünü kullanarak kadına yönelik şiddete karşı güçlü bir mesaj verdi.