Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Çolak’ın oğlu Rıdvan Çolak’ın (35) yaşamını yitirdiği, H.Y.’nin (25) ise ağır yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 5 şüpheli tutuklandı.

Olay, 24 Ekim akşamı saat 19.00 sıralarında Malkara–Hayrabolu kara yolundaki bir dinlenme tesisinde meydana geldi. Restoranın sahibi olan H.Y. ile Rıdvan Çolak, yemek yedikleri sırada içeriye giren S.C. isimli şüphelinin silahlı saldırısına uğradı. Tabancadan çıkan kurşunların isabet ettiği iki kişi kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar Malkara Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Rıdvan Çolak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. H.Y. ise Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

5 kişi cezaevinde

Soruşturma kapsamında olaya karıştığı tespit edilen Z.U., H.U., E.C., R.C. ve S.D. isimli 5 şüphelinin, olay sonrası Bursa’nın Orhangazi ilçesine kaçtığı belirlendi. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan zanlılar, Tekirdağ’a getirilerek işlemlerinin ardından Malkara Adliyesi’ne sevk edildi.

Mahkeme, 5 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.
Polis ekipleri, firari saldırgan S.C.’yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.