AK Parti Türkiye Genelinde 2024 Yerel Seçimleri İçin Temayül Yoklamasını Yaptı. İşte Detaylar!

İstanbul’daki Temayül Yoklamasına Başkanlık Eden AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Amacın Teşkilat Mensuplarının Görüşlerini, Düşüncelerini, Eğilimlerini Tespit Ederek Adayların Belirlenmesi Sürecinde Bu Görüş ve Önerilerden İstifade Etmek Olduğunu Belirtti.

hürriyet.com yazarlarından Fatma Aksu’nun aktardıklarına göre, tespit edilen sonuçların karar vermeyi etkilediğini belirten Şahin, son senelerde temayül yoklamalarının elektronik ortamdan yapıldığını söyledi. Böylece çevreci bir adım atıldığını ekleyerek:

“İstanbul’umuzda yaklaşık 9 bin teşkilat üyemiz 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçiminde yarışa girecek olan 39 ilçe ve bir büyükşehir belediye başkan adayımızın tespitinde bizlere yol gösterecek. İstanbul’umuzun 39 ilçesinde 255 ilçe belediye başkan aday adayımız ve büyükşehrimiz için de 6 aday adayımız müracaatlarını gerçekleştirdiler. Genel Merkez olarak illerimiz, ilçelerimiz ve bütün yönetim kademelerimizde 31 Mart seçimlerinde en parlak başarıyı elde etmek için çok titiz bir çalışmayı yürütüyoruz.” dedi.

Aday Adaylığına Başvuranlardan Filistin’e Bağış

Şahin, mayıs ayında gerçekleşen parlamento seçimlerinde aday adaylığa başvuranlar için:

“Yerel seçimlere müracaat sürecinde de partimize aidat yerine Filistinli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere, onların ihtiyaçlarını gidermek üzere ve onlarla dayanışma duygumuzu ifade etmek üzere aday adaylarımızdan AFAD’a bağış aldık ve halen devam etmekte olan belediye meclis üyesi aday adaylarımızdan da bu bağışı almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Teyamül yoklaması ve anketlerle belirlenen belediye başkanları performansı için ise “O şehrin, ilçenin ileri gelenleriyle sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapılıyor. Onların da eğilimi oluyor. Hepsi birleştirilerek bir sonuca ulaşılıyor. Bunların hiçbiri başlı başına belirleyici olmadığı için bu sonuçlar Genel Merkezimizin çalışma ekibinde oluyor. Kamuoyuyla paylaşılmıyor” dedi.