728x90
AK Parti Temayül Yoklamasını Yaptı

AK Parti Türkiye Genelinde 2024 Yerel Seçimleri Ä°çin Temayül Yoklamasını Yaptı. Ä°ÅŸte Detaylar!

Ä°stanbul’daki Temayül Yoklamasına BaÅŸkanlık Eden AK Parti Genel Sekreteri Fatih Åžahin, Amacın TeÅŸkilat Mensuplarının GörüÅŸlerini, DüÅŸüncelerini, EÄŸilimlerini Tespit Ederek Adayların Belirlenmesi Sürecinde Bu GörüÅŸ ve Önerilerden Ä°stifade Etmek OlduÄŸunu Belirtti.

hürriyet.com yazarlarından Fatma Aksu’nun aktardıklarına göre, tespit edilen sonuçların karar vermeyi etkilediÄŸini belirten Åžahin, son senelerde temayül yoklamalarının elektronik ortamdan yapıldığını söyledi. Böylece çevreci bir adım atıldığını ekleyerek:

“Ä°stanbul’umuzda yaklaşık 9 bin teÅŸkilat üyemiz 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleÅŸtirilecek olan mahalli idareler seçiminde yarışa girecek olan 39 ilçe ve bir büyükÅŸehir belediye baÅŸkan adayımızın tespitinde bizlere yol gösterecek. Ä°stanbul’umuzun 39 ilçesinde 255 ilçe belediye baÅŸkan aday adayımız ve büyükÅŸehrimiz için de 6 aday adayımız müracaatlarını gerçekleÅŸtirdiler. Genel Merkez olarak illerimiz, ilçelerimiz ve bütün yönetim kademelerimizde 31 Mart seçimlerinde en parlak baÅŸarıyı elde etmek için çok titiz bir çalışmayı yürütüyoruz.” dedi.

Aday Adaylığına BaÅŸvuranlardan Filistin’e Bağış

Åžahin, mayıs ayında gerçekleÅŸen parlamento seçimlerinde aday adaylığa baÅŸvuranlar için:

“Yerel seçimlere müracaat sürecinde de partimize aidat yerine Filistinli kardeÅŸlerimize ulaÅŸtırılmak üzere, onların ihtiyaçlarını gidermek üzere ve onlarla dayanışma duygumuzu ifade etmek üzere aday adaylarımızdan AFAD’a bağış aldık ve halen devam etmekte olan belediye meclis üyesi aday adaylarımızdan da bu bağışı almaya devam edeceÄŸiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Teyamül yoklaması ve anketlerle belirlenen belediye baÅŸkanları performansı için ise “O ÅŸehrin, ilçenin ileri gelenleriyle sivil toplum kuruluÅŸlarıyla görüÅŸmeler yapılıyor. Onların da eÄŸilimi oluyor. Hepsi birleÅŸtirilerek bir sonuca ulaşılıyor. Bunların hiçbiri baÅŸlı başına belirleyici olmadığı için bu sonuçlar Genel Merkezimizin çalışma ekibinde oluyor. Kamuoyuyla paylaşılmıyor” dedi.

 



Etiketler: