17 Yıldır Hizmet Veren Hastane İflas Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Manisa’da sağlık sektöründe 17 yıldır hizmet veren Özel Sekiz Eylül Hastanesi, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle açtığı konkordato sürecinde mahkemeden ek süre aldı. Daha önce sağlanan 3 aylık süre, mahkemenin kararıyla 1 ay daha uzatıldı.
106 yatak kapasiteli hastane, erişkin ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin yanı sıra kardiyovasküler cerrahi için özel ameliyathane imkanlarıyla sağlık hizmeti veriyor. Mali yükümlülüklerini karşılamakta zorlanan kurum, konkordato talebinde bulunmuştu.
Manisa Asliye Ticaret Mahkemesi 23 Temmuz 2025’te gerçekleşen duruşmada, Sekiz Eylül Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye 26 Temmuz 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 1 aylık ek geçici mühlet verdi.
İcra ve İflas Kanunu’nun 288. maddesi gereği, alacaklıların bu karara itiraz etmek istemeleri halinde, ilanın yapılmasından itibaren 7 gün içinde mahkemeye başvurmaları gerekiyor.
Bu süreçte hastane, borçlarının yapılandırılması ve faaliyetlerinin devamı için hukuki koruma sağlanmış durumda. Son karar mahkeme tarafından verilecek.