728x90
ABD’li Yapımcıyı İstanbul'da Dolandırdılar!

Amerika’da yaşayan Lori-Etta Taub isimli ünlü sinema yapımcısı, geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelerek savcılığa dolandırıcılık şikâyetinde bulundu. Sosyal medya üzerinden yatırım ve yüksek faiz yalanıyla kandırdıkları Amerikalı sinema yapımcısı kadını 3 milyon dolar dolandıran biri Nijeryalı 4 kişilik çete yakalandı.

 

Milliyet'ten Ferit Zengin'nin haberine göre; İnternet üzerinden okyanus aşırı dolandırıcılık yapan dört kişilik bir şebeke İstanbul’da yakalandı. Sosyal medya üzerinden yatırım ve yüksek faiz yalanıyla kandırdıkları Amerikalı sinema yapımcısı Lori-Etta Taub’u da 3 milyon dolar dolandırdığı belirlenen, birisi Nijerya uyruklu şebeke üyelerinin adreslerinde yapılan aramalarda dolandırıcılıktan elde ettikleri bir miktar para ile çeşitli dijital malzemeler ele geçirildi. Amerika’da yaşayan Lori-Etta Taub isimli ünlü sinema yapımcısı, geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelerek savcılığa dolandırıcılık şikâyetinde bulundu. Şikâayet dilekçesinde, sosyal medya üzerinden kendisiyle iletişime geçen ve Türkiye’de yaşadığını, Amerikan vatandaşı olduğunu, adının Alex Quin olduğunu söyleyen bir şahıs ile tanışıp görüşmeye başladığını anlattı. Taub’un kendisini yatırım danışmanı olarak tanıtan şahsın yatırım yapması konusunda kendisini yönlendirmeye başladığını, üç ay boyunca yatırım konusunda görüştüklerini ve görüşmelerinde para göndermesi halinde faiziyle para kazanabileceğini söylediğini söyledi.

 

Üç ayda toplam 3 milyon dolar gönderdi

 

Kendisinin de bu şahsa güvenip verdiği hesap numaralarına ve kripto para cüzdanlarına para göndermeye başladığını belirten Taub, üç ayda toplam 3 milyon dolar gönderdiğini ancak ne parasını ne de parasının faizini alamadığını ifade etti. Harekete geçen polis, kendisini Alex Quin olarak tanıtan şahsın Nijeryalı Cyril Amechi Enebeli olduğunu, kendisine yardım eden diğer şahısların ise Doğukan Delibaş, Recep Akçay ve Nuray Bakar olduğunu tespit etti. Şahıslara yönelik operasyon düzenleyen ekipler, eş zamanlı baskınlarda dört kişiyi yakaladı.