728x90
Ak Parti Seçim Beyannamesini Açıklıyor!

 

Seçime günler kala siyaset arenasında hareketlilik sürüyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannemesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşuyor. Toplantı öncesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, '14 Mayıs'ta sandıkları patlatacak, yeni dönemin müjdelerini vereceğiz.' dedi.

 

Seçim beyannamesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen programla açıklanıyor. 

 

Hürriyet’in aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar:

 

" Kardeşlerim AK Parti'nin 21 yıldır gerçekleştirdiği demokrasi ve kalkınma atılımlarından ilhamını bu topraklara bu millete dair hayırlı olan ne varsa ondan alan siz dava ve yol arkadaşlarımla birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Yine bir 14 Mayıs arifesinde 1950'deki inanç ve iradeyle bir kez daha "Yeter söz milletin demek" Bizim yeter dememiz Bay Bay Kemal'in "yeter" demesine benzemez. "

 

TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN DOĞRU ADIMLAR

 

Kurulduğumuz günden beri girdiğimiz her seçimi, bu çetin mücadelenin yeni adımı, yeni bir safhası olarak yaşadık. 2002 seçimlerine 'Tek başına iş başına' diyerek gittik, milletimiz bizi tek başımıza iktidara getirdi. 2007 seçimlerine 'Durmak yok yola devam' diyerek gittik, milletimiz yolumuzu tekrar açtı. 2011 seçimlerine 'İstikrar sürsün Türkiye büyüsün' diyerek gittik, milletimiz tercihini istikrardan yana kullandı. 2015 seçimlerine 'Sen-ben yok Türkiye' diyerek gittik, Türkiye’yi yanımızda bulduk. 2018 seçimlerine 'Vakit Türkiye vakti' diyerek gittik, milletimizden yeni yönetim sistemimize onay aldık. Bugün de, 'Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar' diyerek, bir kez daha milletimizin huzurundayız. Darbecilere, vesayetçilere, küresel emperyalistlere, siyasi ve sosyal mühendislik projelerine karşı milletimizle birlikte Türkiye Yüzyılının kapısını aralamak için buradayız. AK Parti’nin 14 Mayıs’ta milletimizin huzuruna çıkacak kadrosu olarak, ahdimizi yenilemek için bir aradayız.

 

Evet, Türkiye Yüzyılı'nın yürüyüşünü yarın değil hemen şimdi başlatmak için bugün burada beraberiz. Bu yürüyüşün gücünü; Milli mücadeleyi başarıya ulaştırıp son devletimizi kuran ve yaşatan şehitlerimizin, gazilerimizin, ebediyete irtihal etmiş büyüklerimizin manevi mirasından alıyoruz. Bu yürüyüşün gücünü; son 21 yılda ülkemize kazandırdığımız eserler ve hizmetlerden alıyoruz. Bu yürüyüşün gücünü; geçmişte yaşadıkları zulümlerin, haksızlıkların, baskıların yol açtığı hak ve özgürlük hasretlerini dindirdiğimiz herkesten alıyoruz. Bu yürüyüşün gücünü; Türküyle Kürdüyle, Sünnisiyle Alevisiyle, Romanıyla Gayrimüslimiyle, istisnasız bu ülkenin tüm vatandaşlarını, analarının ak sütü gibi helal olan hak ve özgürlükleriyle buluşturmaktan alıyoruz. Türkiye Yüzyılı, sadece bizim değil, İslam Âleminden Türk Dünyasına, Balkanlardan Kafkaslara, Asya’dan Afrika’ya tüm dostlarımızın, tüm insanlığın ortak vizyonudur. Çünkü Türkiye sadece 780 bin kilometrekareden ibaret bir ülkenin, Türk Milleti sadece 85 milyon nüfustan ibaret bir toplumun adı değildir. Kalbi bizimle atan her kardeşimiz bu ülkenin ve bu milletin bir parçasıdır. Rabbim gazamızı mübarek eylesin. Rabbim yolumuzu açık eylesin. Rabbim zaferimizi kutlu eylesin.

 

BİZ ASIL DEVRİMİ ZİHİNLERDE YAPTIK

 

Her şeyden önce AK Parti, klasik manada bir siyasi parti olmanın ötesinde, dava sahibi, hayal sahibi, vizyon sahibi, vicdan sahibi bir harekettir. Partimiz, bu vasfıyla, milletimizin son iki asırdır süren arayışında en önemli toplanma yeri, en önemli adresi olmuştur. Türkiye’nin demokrasisi ve kalkınması konusundaki çözüm tekliflerimizin…Dünyada yaşanan siyasi ve sosyal çarpıklıklara karşı yükselttiğimiz itirazlarımızın… İnsanlığın ortak dertlerinin ve taleplerinin sözcülüğünü yapabilmemizin… Kısacası bizi diğerlerinden ayıran özelliklerimizin gerisinde, temsilcisi olduğumuz davanın kadim kodları vardır.

 

Biz Türkiye’de sadece okul, hastane, yol, baraj gibi eserlerle sembolleşen bir kalkınma devrimi yapmakla kalmadık. Biz asıl devrimi zihinlerde yaptık, zihniyetlerde yaptık. Geçmişte bu ülkeye ‘karışamazsın’ denilen ne varsa, hepsinde de değiştirici rol oynayabileceğimizi gösterdik. Güney sınırlarımızdan Doğu Akdeniz’e, Karadeniz’den Kafkasya’ya her yerde bunun örnekleri var. Geçmişte bu millete ‘yapamazsın’ denilen ne varsa, hepsinin de olabileceğini gösterdik. Savunma sanayinden ulaşım ve enerji altyapısına, yerli otomobilimize, uçağımıza kadar her alanda bunun sayısız örnekleri var. İşte dün, üzerinde konuşlanacak KIZILELMASI ve Bayraktar TB-3’üyle, kendi sınıfındaki dünyanın ilk insansız hava araçlarıyla donatılmış savaş gemisini hizmete aldık. Geçmişte bu coğrafyada ‘teşebbüs edilemez’ denilen ne varsa, hepsinin de gerçekleşebileceğini gösterdik. Darbecilerin hüsrana uğratılmasından Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasına ve sınır ötesi harekâtlara kadar her konuda bunun örnekleri var.

...