728x90
ALES Sonuçları  Açıklandı!

Yüksek lisans ve akademik kadroya başvuruda bulunacak adayların tercih ettiği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı 2022/3 sonuç belgesi sorgulama işlemleri başladı. Adaylar, ÖSYM'nin sitesinden sonuçlarını sorguluyor. 

 

ALES sınav sonuçları sorgulama ekranı erişime açıldı. ÖSYM, ALES başvuru kılavuzunda sonuçların ilan edileceği tarihi açıklamıştı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi takvimine göre ALES sınav sonuçları 9 Aralık Cuma günü bugün erişime açıldı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı sonuçları, her sınavda olduğu gibi bu oturumda da AİS üzerinden ilan edilecek. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yapan adaylar sonuç ekranını görüntüleyebilecek. Sınav sonuçları posta yoluyla veya mail yoluyla öğrencilere bildirilmeyecek. ÖSYM AİS'ten erişime açılan sonuçlar tebliğ hükmünde olacak. Sınav sonuç ekranında adaylar, sayısal ve sözel alanda katıldıkları oturumlardan doğru-yanlış cevap sayıları ile birlikte elde ettikleri puanları görüntüleyecek.

 

5 yıl geçerli olacak

 

ÖSYM yayınladığı 2023 sınav takvimini geri çekti. Daha önce yayınlanan takvimde yılın ilk ALES oturumunun 16 Nisan 2023 tarihinde yapılacağı duyurulmuştu. ALES'te her test için, sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar  hesaplanacak. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için "sayısal", "sözel" ve "eşit ağırlıklı" olmak üzere 3 ağırlıklı puan  hesaplanacak. Sınavdan alınan puanlar açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.



Etiketler: