728x90
Almanya Ukrayna Kararını Açıkladı! Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Açıklama Yaptı!

2023'e hızlı bir giriş yapan savaş son sürat devam ederken Almanya Ukrayna kararını açıkladı. Dünyanın merakla beklediği açıklama Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'tan geldi. Savaşın ilk günlerinden itibaren Kiev'i hedef alan ancak haftalarca süren kuşatmaya rağmen kenti düşüremeyen Rusya hedefini doğuya çevirmişti.

 

Hürriyet'te yer alan dış kaynaklardan alınan habere göre; Ukrayna'nın acil olarak beklediği Alman yapımı tanklar ile ilgili Berlin'in tutumu tepkilere neden olmuş, Almanya, Ukrayna'ya tank gönderme konusundaki isteksizliği nedeniyle tepkiyle karşı karşıya kalmıştı. Almanya'dan konu ile ilgili 'U' dönüşü olarak nitelendirilen bir hamle geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Berlin'in Leopard kararını dünyaya duyurdu. Baerbock, Polonya'nın Ukrayna'ya Alman menşeli Leopard tankı sevk etmek istemesi halinde buna karşı çıkmayacaklarını belirtti.

 

Volodin Telegram hesabından açıklama yaptı

 

Rusya Federasyonu Federal Meclisi’nin alt meclisi olan Rusya Devlet Duması’nın Başkanı Vyacheslav Volodin, 'Kiev rejimine saldırı silahlarının verilmesi küresel bir felakete yol açacaktır' dedi. Resmi Telegram hesabından açıklama yapan Rusya Devlet Duması Başkanı Volodin, 'Washington ve NATO ülkeleri şehirleri vurmak için kullanılacak silahları tedarik ederse ve tehdit ettikleri gibi topraklarımızı ele geçirmeye çalışırsa, bu daha güçlü silahlar kullanılarak misilleme önlemleri alınmasına yol açacaktır' ifadelerini kullandı. Volodin, Avrupa ülkelerinin milletvekillerini ve ABD Kongre üyelerini, 'İnsanlığa karşı sorumluluklarının farkına varmalılar' diyerek uyardı.



Etiketler: