728x90
Android Telefon Kullananların Banka Hesapları Tehlikede

Yaygın bir şekilde kullanılan akıllı telefon işletim sistemi Android için dikkat çeken uyarı yapıldı.

 

Uzmanlar, siber saldırıların hedefinde Android telefonlar olduğunu duyurdu. Geliştirilen zararlı yazılımlar kişilerin parmak izi ve yüz tanıma sistemi ele geçirerek verilerin çalındığı ortaya kondu.

sözcü.com’un aktardığı bilgiye göre, Chameleon Android banka virüsü olarak tanınan zararlı yazılımlar için uyarı yapan İngiliz uzmanlar:

"Bu yazılımlar gerçek bir banka şubesiymiş gibi görünüyor ve kullanıcılar gerekli izinleri veriyor. Daha sonra hackerlar sizin cihazınıza erişerek bütün bilgilerinize ulaşıyor ve banka hesabınızı boşaltıyor.

Eğer şifrenize girerek telefonu açarsanız hackerlar bütün bilgilerinize erişebilir ve bankacılık uygulamaları üzerinden hassas verilerinizi kullanabilir. Kendi hesaplarına para gönderebilirler ya da internet üzerinden satın alım gerçekleştirebilirler" dedi.

 

Öneride Bulundular

 

Uzmanlar, Google Play Store, Amazon App Store veya diğer uygulama platformlarının kullanılması gerektiğini bildirdi. Bu platformların güvenlik riski oluşturmadığını ekledi.

Google’ın sık sık Android'i güncellediğini ve yeni güvenlik unsurları eklediğine dikkat çekerek, en güncel versiyonunun kullanılması gerektiğini söyledi. Son olarak ise antivirüs yazılım kullanmasının zararlı yazılımlara karşı koruyucu olacağı söylendi.

 



Etiketler: