728x90
Avrupa'dan Korkutan Haber! Grip Vakaları Arttı!

Avrupa'da grip vakaları, Covid-19 vakalarına yaklaÅŸtı. Bazı ülkeler resmi olarak salgın ilan etti. Önlemler artırıldı. Avrupa BirliÄŸi ülkeleri temsilcileri Brüksel'de toplandı. Belçika resmi olarak grip salgını ilan etti. Ulusal Halk SaÄŸlığı Enstitüsü, grip vakalarının neredeyse coronavirüs vakalarıyla eÅŸdeÄŸer olduÄŸunu aktardı.

 

Ntv'nin haberine göre; Avrupa'da grip vakaları, Covid-19 vakalarına yaklaÅŸtı. Belçika resmi olarak grip salgını ilan etti. Ulusal Halk SaÄŸlığı Enstitüsü, grip vakalarının neredeyse coronavirüs vakalarıyla eÅŸdeÄŸer olduÄŸunu aktardı. "Hastaneye yatırılan grip vakalarının Covid-19 hastalarının sayısını geçmesi çok büyük ihtimal" denildi. Ayrıca hastaneler üzerindeki yük de arttı. SaÄŸlık çalışanlarının hastalığa yakalanmasıyla hasta kabulleri yavaÅŸladı. Bu nedenle birçok hastanede acil olmayan muayeneler ertelendi. Daha önce Almanya ve Slovakya'da da resmi olarak grip salgını yaÅŸandığı açıklanmıştı. Bir yandan da sıfır Covid politikasını sona erdiren Çin, 8 Ocak'ta kısıtlamaları kaldırılıyor. Fransa, Çin'den gelen yolcular için yeni Covid-19 tedbirlerini uygulamaya baÅŸladı.

 

Brüksel'de bir araya geldiler

 

Avrupa BirliÄŸi ülkeleri ve birlik dışında kalan Schengen ülkeleri temsilcileri yeni önlemleri tartışmak için Brüksel'de bir araya geldi. Çin'e giden ve gelen yolculara maske takmaları yönünde tavsiye kararı alındı. Daha önce, Ä°talya, Ä°spanya, Fransa Çin'den gelen yolculara negatif coronavirüs testi zorunluluÄŸu getirmiÅŸti. Ülke genelindeki gösterilerin ardından ay başında katı "sıfır vaka" politikasında gevÅŸetmeye giden Çin'de vaka sayıları artıyor. Amerika BirleÅŸik Devletleri, Hindistan, Ä°ngiltere ve daha birçok ülke benzer kararlar almıştı. Dünya SaÄŸlık Örgütü de Çin'de henüz yeni varyant tespit edilmediÄŸini açıkladı.



Etiketler: