728x90
Bakan Kasapoğlu: Yurtlarımız, yüz yüze eğitimine devam eden öğrencilerimizin hizmetinde olacak!

 

 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin ardından KYK yurtlarına depremzedelerin yerleştirilmesiyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesine karar verilmişti. YÖK Başkanı Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıklamıştı.

 

 Konuyla ilgili yeni bir açıklama Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’ndan geldi. Bakan yüz yüze eğitime geçilen illerde yurtların öğrencilerin hizmetinde olduğunu kaydetti.

 

Bakan Kasapoğlu’nun açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

 

‘‘Kurumsal kapasitemizin tamamını deprem bölgesindeki ihtiyaçlara tahsis ettik. Salonlar, sahalşar her bir imkan depremin yaralarını sarmak o anlamdaki yaraları sarmak için tahsis ettik. Yurtlar.. Depremin ilk anından itibaren milletimizin hizmetine sunuldu. Biliyorsunuz özellikle bu yıl binlerce yeni kapasiteyi devreye almıştık. Yurtlarımız bir model olarak en özgün, en yaygın her geçen standartlarını artırarak yoluna devam ediyor.

 

Yüz yüze eğitime geçilen illerde, üniversitelerin planlaması ve oluşan talebe göre GSB yurtları da aynı şekilde hizmet vermeye devam edecek.’’