728x90
Bayraktar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Sosyal Medya Hesabından Açıklamalarda Bulundu!

Selçuk Bayraktar, ''Öncelikle milletimizin başı sağolsun biz ilk günden itibaren ekiplerimizle birlikte AFAD ile koordine olarak hem sahada hem uzaktan destek vererek seferber olduk. Ben hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize rahmet diliyorum. "dedi.

 

 

Selçuk Bayraktar, ''Öncelikle milletimizin başı sağolsun biz ilk günden itibaren ekiplerimizle birlikte AFAD ile koordine olarak hem sahada hem uzaktan destek vererek seferber olduk. Ben hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. En büyük fedakarlığı gösteren isimsiz kahramanlara minnet duygularımı iletiyorum.’’ Şeklinde açıklamalarına başlayan bayraktar, ‘’İlk günden itibaren yardım TIR’ları organize ettik. AFAD o desteğin uygun olduğunu söylediler. 47 TIR bölgeye ulaştı. 3 kurumumuz BAYKAR, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Toplum Sağlığı Vakfı olarak 400 kişilik ekibimizle sahadayız. 

Geçici barınma ihtiyacını karşılamak üzere yetkililerle AFAD ile görüşerek böyle bir ihtiyacın olduğu söylendi. 2 bin kişiyi barındıracak konteyner kentimizde çalışmalar başladı.'' Diyerek konteyner kent hakkında bilgi verdi. 

 

''BAYKAR tarafından AFAD'la koordine olup en acil ihtiyaçlardan başlayarak kalıcı ihtiyaçlara yönelik çözümler üretmeye çalıştık. Çalışma arkadaşlarımızla neler yapabiliriz diye konuştuk. Burada en yakınındakileri belki de tüm birikimini kaybetmiş on binlerce insan var. Böylesine büyük bir felaket tüm toplum seferber olursa altından kalkılabilecek bir yük. Bize ait olduğunu sandığımız her şey asıl mülkün sahibinindir. Biz ancak geçici bir zaman için buradayız. Herkesin elinde ne kadar imkan varsa seferber etmesi gerekir diye düşünüyorum. Milletimiz de bunu gösterdi. Kalıcı alanlar da çok önemli. Geçici alanlarda toplumun yaşayabilmesi pek mümkün değil. Hangi şekilde denirse nakdi yardımsa nakdi, inşasında da görev alın derlerse o şekilde bakanlıklarımızla da görüşümüz bu kampanyayı başlattık. Tüm kurumlarımızı ve toplumumuzu bu kampanyaya desteğe çağırıyorum. Bu durum hepimizin başına gelebilirdi. Kalıcı konutların inşa edilmesi için tüm milletimizi desteğe çağırıyorum.'' 

 

 

''Felaketin boyutları çok insanın belki hayal edebileceğinin de ötesinde bir yerde. İnsanların yüreğine inmiş acı inanılmaz bir noktada. Bizim şahit olduğumuz ve dinlediğimiz acı ve fedakarlık hikayesi var ki... Bu enkazların başında verilen gayret, seferberlik... İnsanlar 4 bir yandan koşup geldiler. Acı ne kadar acıysa bir yandan fedakarlığın, toplumsal seferberliğin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bu acıyı biraz da olsun dindirmek için bu seferberliği güçlü tutmamız lazım. Bu yarayı tamir etmeden toplumsal olarak ileriye gidemeyiz. Bizler bunu vazife olarak gördük. Hem nakdi, hem tır yardımlarıyla, hem sahadaki ekiplerimizle çalışıyoruz. Herkesin imkanı neyse, kimisi duasıyla kimisi desteğiyle edecek.

Bin konut devletimizin kararıyla olacak. Elbette afet zedeler için. Tüm zarar gören illerimiz için kalıcı konutlar yapılacak. İnsanları hayata bağlayacak çok önemli bir adım bu. Geçici barınma acil ama kalıcı barınma çok kritik.''  Açıklamalarına şunları ekledi:

''İlk gün BAYRAKTAR Akıncı havadaydı. Aksungur başka bir görev de yaptı. Baz istasyonları yıkılmıştı, mobil baz istasyonu görevi yaptı. Bayraktar, hızlı haritalama kodu dediğimiz haritalar çıkardı. Hali hazırda da 30 Bayraktar ve 9 Akıncı görev yapıyor, yapmaya devam edecek.''