728x90
Ben Kemal Geliyorum!

Millet Ä°ttifakı CumhurbaÅŸkanı Adayının Kemal KılıçdaroÄŸlu OlduÄŸunu Açıkladı!

 

 

Dün Saadet Partisi ev sahipliÄŸinde toplanan 6’lı masa, toplantı sonrasında CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun CumhurbaÅŸkanı adayı olduÄŸu ev sahibi Temel KaramolloÄŸlu tarafından açıklandı. Öte yandan 12 maddelik GüçlendirilmiÅŸ Parlamenter Sisteme geçiÅŸ yol haritası da açıklandı.

 

CHP Genel Merkez’inde basın toplantısı gerçekleÅŸti. Millet Ä°ttifakının adayı olan Kemal KılıçdaroÄŸlu eÅŸi Selvi KılıçdaroÄŸlu’yla birlikte kürsüye çıkarak depremde ölenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruÅŸunda bulundu. "CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı" olarak kürsüye Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu ve Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ da çıktı.

 

Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun Basın Açıklaması:

 

Bugün bir adaydan öte bir deÄŸiÅŸimin temsilcisi olarak karşınızdayım. Uzun zamana yayılan bir emeÄŸin, özveriyle ilmek ilmek örülmüÅŸ bir ortak aklın sözcüsü olarak sizlerleyim. Ben ve ittifakımız bu ülkeyi akılla, erdemle ve liyakatle yönetmeye adayız. Ben sadece bir CumhurbaÅŸkanı adayı deÄŸilim; bereket, huzur ve adalet hasretinin adayıyım. Gülümseyen yüzleri tekrar görmek için adayım. Bir seçimi kazanmaktan fazlasına adayım.

 

Gönülleri kazanmaya, kaygıları gidermeye, korkuları aÅŸmaya, küslükleri barıştırmaya, sofralara bereketi getirmek için adayım… Ama sadece ben deÄŸil, her vatandaşım, oy vermeye gidecek olan herkes, bu ülkeyi olması gerektiÄŸi ve hak ettiÄŸi yaÅŸam için deÄŸiÅŸtirmeye adaydır.

 

Ben uzun bir yolculuktan geldim… Yol boyunca heybemi, bu güzel ülkenin insanlarının öyküleriyle doldurdum… Onların yüzleri, sesleri, özlemleri bana pusula oldu. Åžimdi onlarla birlikte adayım, adayız! Bize kader dedikleri bu nizamı, deÄŸiÅŸtirmek istiyoruz!

 

Kimler aday biliyor musunuz? Ankara’da elektriÄŸi kesilen Ä°brahim’e misafir oldum. Ä°brahim Bey aday. Bartın maden faciasında hayatını kaybeden maden iÅŸçisi Rıdvan’ın ailesini ziyaret etmiÅŸtim. Rahmetli Rıdvan’ın oÄŸlu Emrullah aday. Åžanlıurfa’da evladı için nöbet tutan Emine ÅženyaÅŸar’a sarıldım. Emine Hanım aday. 8 Åžubat’ta Hatay SamandaÄŸ’da, "Ä°çeride annem, abim ve babam var. Ses veriyorlar, termal kamerada ısı da var ama girecek ekipman yok" diye bize feryat eden gencimiz aday. Tüm depremzedelerimiz aday. EkmeÄŸini çöpten çıkartan, ekmek teknesi gasp edilen kâğıt toplayıcıların deposuna gittim çaylarını içtim. Ä°ÅŸte oradaki Baver Bey aday. Süt veren ineÄŸimi kestirip kredi ödüyorum diye feryadını dinlediÄŸim, çiftçi Meliha Hanım aday. 28 Åžubat sürecinde öÄŸretmenlik mesleÄŸinden atılan Sultan Kara ve ailesine gittim. Onları dinledim. Sultan Hanım aday. Ergenekon kumpasıyla canına kastedilen Kuddisi Okkır’ın evine gittim. Beni metanetle karşılayan Sabriye Okkır Hanım aday. Torbacılara öldürttükleri Sinan AteÅŸ’in eÅŸi AyÅŸe Hanım aday. 73 yaşında Kaz daÄŸlarını savunan Hanife Hanım teyze aday. KPSS’de derece yapmasına raÄŸmen atanamayan Salihcan’ı dinlemiÅŸtim. Salihcan aday. Gezi parkı davasında haksız yere hapis yatan, ÅŸehir plancı Tayfun’un kızı biricik evladımız, Veramız aday.

 

Aday sadece ben deÄŸilim. 84 milyon aday! Hani ÅŸu, SADAT militanlarıyla korkuttuklarını sandıkları 84 milyon… EkmeÄŸi, suyu, geleceÄŸi çalınmış, o 84 milyon aday. Çaldıkları 418 Milyar doları geri isteyen herkes aday.