728x90
Benfica'nın Kerem Hesapları Tutmadı

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu öncesinde transferde hız kazanan Benfica, büyük bir sürprizle karşılaştı. Portekiz temsilcisinin Mohamed Amoura’yı kadrosuna katmak için hazırladığı finansman planı, Fenerbahçe’nin ani kararıyla çöktü.

Amoura için hesap Kerem'den yapılmıştı

Benfica, Wolfsburg forması giyen Cezayirli golcü Mohamed Amoura’yı transfer etmek için 30 milyon Euro’luk bir teklif hazırlamıştı. Kulübün bu yüksek bonservis bedelini karşılamak için planladığı kaynak ise Fenerbahçe’nin, Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu için ödemeyi düşündüğü 25 milyon Euro idi.

Portekiz kulübü, Kerem’in transferinden gelecek parayla Amoura’yı Şampiyonlar Ligi play-off maçlarında Fenerbahçe’ye karşı sahaya sürmeyi hedefliyordu. Kerem ise sezon başında Nice ile oynanan hazırlık maçında 6 dakika forma giydiği için Benfica’ya transfer olması halinde bu karşılaşmalarda görev alamayacaktı. Böylece Benfica, hem rakibini zayıflatacak hem de Amoura’yla sahada avantaj sağlayacaktı.

Fenerbahçe hamle yaptı, plan bozuldu

Ancak Sarı-Lacivertli yönetim, Benfica’nın bu hamlesini fark etti ve transfer teklifini geri çekme kararı aldı. Pazar günü gerçekleşmesi planlanan Kerem Aktürkoğlu’nun yolculuğu iptal edildi. Bu gelişme, Benfica cephesinde büyük bir hayal kırıklığına yol açtı.

Kulübün tüm stratejisini Kerem transferi üzerine kurduğu, bonservis pazarlığını uzatmamak için Wolfsburg’a normalin üzerinde bir rakam önerdiği öğrenildi. Ancak Fenerbahçe, Kerem’in Avrupa kupalarında oynama şansının elinden alınmasına tepki göstererek, teklifini 18 milyon Euro + 2 milyon Euro bonus şeklinde revize etti.

30 milyon Euro’luk umut suya düştü

Finansal olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı kritik gören Benfica, 35 milyon Euro civarındaki UEFA gelirini riske atmak istemedi. Ancak Fenerbahçe’nin teklifini yetersiz bulan kulüp, görüşmelere kapıyı tamamen kapattı. Bu gelişmeyle birlikte Amoura transferi de askıya alınmış oldu.

Benfica yönetiminin, yaşananların ardından büyük tepki gösterdiği ve Şampiyonlar Ligi planlarının ciddi şekilde sekteye uğradığı belirtiliyor.