728x90
Burak Satıbol'u Duygulandıran Diyolog Mezarlığın Karşısından Ev Aldıran Hayranlık!..

'Barış Akarsu Merhaba' 18 Kasım’da Sinemalarda…  Tiyatro sanatçısı ve oyuncu Burak Satıbol,  18 Kasım'da vizyona girecek 'Barış Akarsu Merhaba'  filminde, sanatçıyı müzik dünyasına kazandıran ve menajerliğini yapan 'İlhami'  karakterini canlandırıyor. 

 

Doğaçlama tiyatroyu Türkiye’ye getiren, tiyatro sporu, Mahşer-i Cümbüş’le birçok ödül kazanarak başarısını taçlandıran ünlü sanatçı  Burak  Satıbol, ilk kez yaşayan birini canlandırdığını belirterek “İlhami abi Barış'ın vefatından sonra  müziği bırakıp inzivaya çekiliyor ve İzmir'e yerleşiyor. Biz bulduk onu ve sete getirdik. Çok yardımcı oldu, hikayelerini anlattı. Barış’ı Ereğli’de sahneye çıkaran, müzik yarışmasına katılmaya ikna eden, arkadaşı, menajeri olan İlhami’nin sanatçının hayatında önemli bir yeri varmış. Onlarınki, izleyenleri derinden etkileyecek örnek dostluk hikayelerinden” diyor.  Amasra’daki Barışseverlerin çekimleri sürekli takip ettiğini ve büyük ilgi gösterdiğini belirten Burak Satıbol, sanatçının bir hayranının anlattıklarını ise unutamadığını ifade ediyor ve şöyle aktarıyor: 

 

"Allah bunu çok insana nasip etmez diye düşünüyorum.." 

 

"Bir adam geldi, yanında da Amerikalı eşi var. Babacığım diye Barış'ın babasının elini öptü. Ve dedi ki 'Babacığım, ben Kıbrıs'ta yaşıyorum eşim de Amerikalı. Abimin yanına (Amasra) taşınıyorum!' Kendi abisinden bahsediyor diye düşündüm. Meğer bahsettiği kişi Barış Akarsu... Taşınıyorum dediği yer de mezarlığın hemen karşısında bir ev almış. Barış'ın Antalya konserinde hediye ettiği bileklik ise Amerikalı eşinin bileğinde. Barış'ın şarkılarını, hayatını ezbere biliyor. Böyle hayranlarla karşılaştık. Herhalde Allah bunu çok insana nasip etmez diye düşünüyorum."

 

"Barış da onu duyuyordu" 

 

 "Tiyatro, sahne benim evim, sahnede tedavi olurum" diyen Satıbol için "İlhami" rolü farklı çünkü ilk kez, yaşayan bir ismi canlandırıyor. Burak Satıbol'u en çok etkileyen sahne ise annesinin yoğun bakım servisinde yatan Barış'ın yanına gidip onunla konuştuğu o anlar... Satıbol, "Bence (ben öyle düşünüyorum), Barış da onu duyuyordu. Vurucu bir sahneydi. Bir anne ile oğulun belki de bir veda anıydı" diyor.

 

"Tarihe bir resim bırakıyoruz..." 

 

“Filmin başlangıcından itibaren bütün oyuncular hep aynı şeyi düşündük. Biz Barış'ın anısına saygıyla bir şeyler yapıyoruz. Onun anısını yüceltip tarihe bir resim bırakıyoruz. Gelecek nesillere onun şarkılarının yanında bir resim bırakmaktı herkesin amacı. Bunu da başarılı yaptığımızı düşünüyorum…”
  
 

 Yapımcılığını  Fikri Harika  Production  ve  Aytaç Medya’nın üstlendiği, yönetmenliğini  Mert Dikmen’in yaptığı, İsmail Ege Şaşmaz, Almila Ada, Şafak Pekdemir, Hüseyin Avni Danyal, Ebru Nil Aydın, Metin Coşkun, Aslıhan Kapanşahin  ve  Burak Satıbol’un oynadığı “Barış Akarsu Merhaba”  için geriye sayım başladı. Film, 18 Kasım’da tüm Türkiye’de ve toplam 23 ülkedeki sinemalarda gösterime girecek.