728x90
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Dünya Basınında Manşet Oldu!

Seçime günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı AK Parti Seçim Beyannamesi dünya basınında geniş yer buldu. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları dünya basınına şöyle yansıdı:

 

Hürriyet’in aktardığına göre, İngiliz BBC 'Türkiye seçimleri: Erdoğan iktidarda kalma yarışını başlattı' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için altı muhalefet partisinin güçlerini birleştirdiğinin altı çizildi ve bu ittifak için 'şimdiye kadarki en sert meydan okuma' yorumu yapıldı.

 

İsrail merkezli Jerusalem Post 'Erdoğan, Türkiye enflasyonunu düşürme vaadiyle seçim kampanyasını başlattı' başlığını attı.

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu ile yarışacağını belirten gazete şu değerlendirmede bulundu;

'Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinde iktidarını uzatmak isterken, enflasyonu tek haneli rakamlara indirme ve ekonomik büyümeyi artırma taahhüdüyle Salı günü AK Parti'nin yeniden seçim kampanyasını başlattı.'

 

Bir başka İsrail gazetesi Haaretz 'Türk siyasetinin zirvesinde geçen 20 yılın ardından, önce başbakan, ardından cumhurbaşkanı olarak görev alan Erdoğan ve partisi zorlu bir yarışla karşı karşıya' ifadelerini kullandı.

 

Alman DW ise adatları okurlarına tanıttığı haberinde şu ifadelere yer verdi;

'Türkiye'de parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılması planlanıyor. Son anketler yakın bir yarışa işaret ediyor.'

 

Bloomberg, 'Türkiye cumhurbaşkanı seçim sonrası politika yolunu açıkladı' derken, İngiliz Independent 'Türkiye'de Erdoğan yeniden seçim kampanyasını başlatırken çetin bir meydan okumayla karşı karşıya' dedi.

 

Yunan Ethnos ise 'Türkiye Cumhurbaşkanı konuşmasına Türkiye'nin Selçuklu geçmişinden başladı. Ardından, İstanbul'un Fethi ile yeni bir dönem açan Fatih Sultan Mehmet ile devam etti' dedi ve Erdoğan'ın konuşmasında yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen silahlara yer verdiği vurgulandı.

 

ERT News ise 'Son anketlere göre Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki depremlerin ardından kaybettiği zemini seçimlere 33 gün kala kazanıyor' değerlendirmesinde bulundu.

 

Capital.gr 'Erdoğan'ın Seçim beyannamesi, 2028'de 1,5 trilyon dolarlık GSYİH ve tek haneli enflasyon hedefliyor' derken Proto Thema şu değerlendirmede bulundu;

'Türkiye'deki son anketler, 14 Mayıs seçimleri öncesinde Recep Tayyip Erdoğan için olumlu görünüyor. Türkiye cumhurbaşkanı aradaki farkı kapatıyor gibi görünüyor ve şimdi rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bir üstünlüğü var.'