728x90
Deplasmanda Ağır Hezimet!

A Milli Takım, hazırlık maçında Macaristan’da aldığı mağlubiyetin ardından Avusturya’ya da kaybetti. Montella yönetiminde takım kötü bir test verirken, savunma hattının yaptığı hatalar 6-1’lik yenilgiye davet,ye çıkardı. Tarihimizde ilk kez rakibimiz Avusturya'dan bu kadar gol yemiş olduk.

EURO 2024 hazırlıklarını sürdüren Milli Takımımız, Macaristan’da aldığı mağlubiyetin ardından dün de Avusturya’ya 6-1'lik mağlubiyetle geri döndü. A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, Milli Takım'ın başındaki 6. maçında en farklı mağlubiyetini yaşamış oldu. Montella, sahaya sürdüğü ilk 11’de derin bir rotasyona giderken sadece Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız 11’deydi. Maçın henüz başılarında savunmada yapılan pas hatasından faydalanan Schlager golü attı. Hakan’ın penaltısıyla dengeyi sağlasak da ikinci devrede tamamıyla oyundan düştük.. Milliler, KasımEURO 2024 hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımımız, Macaristan’a 1-0 kaybettikten sonra dün de Avusturya’ya 6-1 (d) yenildi. Vincenzo Montella, Milliler’in başındaki 6. sınavında üst üste ikinci kez ve en farklı mağlubiyetini yaşadı. Montella, Macarlar’a karşı sahaya sürdüğü ilk 11’e göre kadroda 9 değişikliğe gitti. Sadece Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız 11’deydi. Maçın henüz başında savunmada yapılan pas hatasında Schlager golü attı. Hakan’ın penaltısıyla dengeyi sağlasak da, ikinci devrede oyundan koptuk.. Ve Milliler,  en son 1982 Kasım'da 4-0 kaybettiği rakibine karşı hem kalesinde en çok gol gördüğü maçı oynadı ve hem de en farklı mağlubiyetini yaşadı.

 

"MONTELLA'DAN DEĞERLENDİRME.."

 

Karşılaşma sonrası yorumunda İtalyan çalıştırıcı, “Kimsenin beklemediği bir sonuç ve ülkemiz için hepimiz üzgünüz. Bu tarz maçlardan sonra kafanızı kaldırıp, cesaretimizi tekrar sağlamamız gerekir. Böyle mağlubiyetlerden sonra bizi yıkacak analizler yapmamalıyız. İlk yarıda fena da oynamadık. Duruşumuz gayet iyiydi ve keyif de verdik. Dakikalar geçtikçe birlikteliğimiz bozuldu ve bu tarz seviyelerde tempo yükselince, daha az oynayan futbolcularımız biraz düştü. Futbolda zor anlar var ve böyle anlarda gelişmek gerekir. Burada bir sorumlu varsa, O da benim. Eminim ki Almanya’da çok daha iyi bir performans göstereceğiz” yorumunu yaptı.