728x90
Doğalgaz Hangi Tarihte Ücretsiz Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Filyos Gaz İşleme Tesisi’nde daha önce ücretsiz doğalgaz müjdesi vermiş, 1 ay bedava 11 ay boyunca ise indirimli olacağını açıklamıştı. Vatandaşlar doğalgazın hangi ay ücretsiz, bir yıl boyunca ne kadar indirimli olacağını merak etmeye başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz açıkladı.

 

Doğalgaz Ne Zaman Bedava Olacak?

 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Konut ve ibadethane abonelerinin 24 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasındaki faturalarının tamamı, sonraki 11 ay için de 25 metreküpe kadar olan kısmını devlet karşılayacak.

 

Faturalı aboneliklerin yanı sıra ön ödemeli/kartlı sayaçlarda da hem ücretsiz gaz, hem indirim geçerli olacak. 25 metreküplük ücretsiz doğal gaz hakkı, bir sonraki aya devretmeyecek. Gaz indirimi 11 ay boyunca faturalara ortalama 120-130 lira olarak yansıyacak.

 

Doğalgazla merkezi ısıtması yapılan apartman ve sitelerde de doğal gazın ücretsiz olduğu ilk bir aylık süreçte, gaz ücreti kesilmeyecek. Sonraki 1 yıllık süreçte ise her daire için o ilin tarifesine göre 25 metreküp gaza gelen tutar düşürülecek.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu ay doğalgazın ücretsiz olduğu belirtilirken, Vatandaşlara fatura gideceğini ancak ‘ödenmesi gereken’ kısmında ise sıfır yazacağı aktarıldı.

 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

 

“Gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak. Bir aylık tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay, o miktarda doğal gaz vatandaşımızın kartına ücretsiz yüklenecek” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da yaptığı açıklamada, ''Karadeniz'de keşfettiğimiz yerli gazın sevincini milletimizin sevincini paylaşmak için ilk ay doğal gazı ücretsiz yaptık mı? Bu müjdemizle ilgili Cumhurbaşkanı kararını Resmi Gazete'de yayımladık. ''