728x90
Doğu Ekspresi Yolculukları Başlıyor!

Kış sezonu açıldı. Doğu Ekspresi trenleri yolculuğa hazırlanıyor. Doğu Ekspresi'nde yolculuklar ne zaman başlıyor? Bilet fiyatları ne kadar? Yolculuk kaç saat sürüyor? Rota nasıl? Hangi şehirlerden geçiyor? Nerden nereye gidiyor? Cevabı haberimizde...

 

Turistik Doğu Ekspresi'nde yılın ilk sefer tarihi belli oldu. 12 Aralık'ta Ankara'dan sefere çıkacak olan Turistik Doğu Ekspresi Kars'a gidicek. Kişi başı bilet fiyatı 300 liradan satışa çıktı. Turistik Doğu Ekspresi Ankara - Kars - Ankara arasındaki yolculuğunu yaklaşık 32 saatte tamamlamaktadır. Dünyanın en güzel demiryolu 10 seyahat rotası içerisinde yer alan Doğu Ekspresi güzergahı, manzarası ile yolcuları adeta büyülemektedir. Ankara hareket eden tren sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinden geçmektedir. Dönüş güzergahı ise aynı şehirlerden oluşmaktadır.

 

 Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, 2023 yılı kış sezonunda 300 binin üzerinde turist ağırlamayı hedeflediklerini belirtti. Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, Kars’ın Turistik Doğu Ekspresi ile önemli bir turizm ivmesi kazandığını belirtti. Özer, 2023 yılı kış sezonunda 300 binin üzerinde turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. Doğu Ekspresi’nin seferlerinin devem ettiğini, turizmciler olarak Turist Doğu Ekspresi seferlerinin bir an evvel başlamasını istediklerini ifade eden Başkan Halit Özer, "Ülkemizde son zamanlarda Kars, Doğu Ekspresi ile bir turizm ivmesi yakaladı. Bu yoğunluk her yıl daha da aratarak gidiyor. Dolayısıyla Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi ikiye bölündü. Turistik Doğu Ekspresi daha çok turizm amaçlı seyahat sunarken, Doğu Ekspresi normal seferlerine devam ediyor" dedi.