728x90
Ebeveynler Sosyal Medya Platformlarına Dava Açtı!

ABD’de 2 binden fazla aile “çocuklarının kasten olumsuz içeriğe maruz bırakılması” nedeniyle sosyal medya platformlarına dava açtı! İşte detaylar...

 

ABD’de 2 binden fazla aile “çocuklarının kasten olumsuz içeriğe maruz bırakılması” nedeniyle sosyal medya platformlarına dava açtı. hürriyet.com’un aktardığına göre, Amerika’da birçok aile çocuğunun sosyal medya platformlarına bağımlı olduğunu düşünmekte. İçeriklerin ise zararlı olduğunu belirleterek sosyal medya platformlarına milyonlarca dolarlık dava açmıştır. 

Facebook, Instagram, TikTok, Google ve Snapchat bu uygulamalar arasında yer almaktadır. Meta ve Snap Inc.’e açılan davada sosyal medyanın tasarımı gereği zararlı olduğu dile getiriliyor. Platformlar ise zararlı içerikleri kontrol ettiklerini söyleyerek durumu yalanlıyor.

İntihara Neden Oldu

Çocukların sosyal medya yüzünden gördüğü zararların önemini ortaya çıkaran, davacılardan biri olan 21 yaşındaki Taylor Little, platformlarda uyarı olmadan karşısına çıkan “intiharla ilgili içerikler” nedeniyle intihar etmeye çalıştığını, senelerce depresyonla mücadele ettiğini söyledi. Aynı zamanda Instagram’daki içerik nedeniyle intihar eden 14 yaşındaki İngiliz Molly Russell’in hikayesi bu duruma örnek olarak gösterilmektedir. 



Etiketler: