728x90
Emeklilere Bayram ikramiyesi yapılacak mı ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalarda bulundu . 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, başkanlığında saat 16.00'da toplandı. Toplantı sonrası alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Açıklamalarında koronavirüs ve gündelik konuları ele aldı. Ayrıca  Türkiye dünyada salgın sürecini başarıyla yürüten ülkelerin ilk sıralarında yer aldığını da vurguladı.

Emeklilere Bayram ikramiyesi yapılacak mı ?

-Emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. Emeklilerimizin temmuz ayı aylıkları ile bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. - 12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz. - İstihdam kayıplarımızı telafi ederek 2020 Nisanı’ndan bu yana 2 milyon 887 bin istihdam artışı sağladık.

Pandemi destekleri yapılacak mı ?

-Asgari ücretlinin aylık vergi yükünü sıfıra kadar indirdik. Yıl sonuna kadar işe alınacaklar için asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK prim ve vergilerini 12 ay boyunca karşılayacağız. -(İller Bankası’nın yurt dışı hibe ve kredi anlaşmaları) Bu kaynakla 18 milyon vatandaşımıza ve 2,3 milyon sığınmacıya daha iyi altyapı hizmeti verilmesi sağlanacaktır. -Ekonomi Reform Programı’mız kapsamında basit usulde vergilendirilen esnafımızın tüm kazançlarını vergi dışı bırakıyoruz. -Kurumlar vergisi oranını, 2023’ten itibaren yüzde 20 seviyesine indiriyoruz. -Yıl sonuna kadar işe alınacak her bir işçi için, asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primleri ve vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz.

Akaryakıtla ilgili duyuru

-Mazotta 2 lira, benzinde 2,5 lira ÖTV almamız gerekirken, mazotta 71 kuruş, benzinde 83 kuruş ÖTV alıyoruz -Şu an Avrupa’da benzin ve motorinin en ucuz olduğu ve en az vergilendirildiği ülke biziz. -Eskiden Avrupa’dan gelenler ülkemize girmeden önce arabalarının deposunu doldururdu. Şimdi tam tersi oldu. Ülkemizden çıkmadan önce depolarını doldurup çıkıyorlar. -Yüksek enflasyonla mücadele takım oyununu gerektiriyor. Merkez Bankamız bu sorunu çözmekte kararlı bir yaklaşıma sahiptir.