728x90
Finlandiya NATO’ya Katılıyor!

 

Finlandiya'nın NATO'ya üye olmak için başvuru yapması sonrasında Türkiye, bu duruma onay vermeyeceğini ve bazı şartların yerine getirilmesi gerektiğini açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüşmüş ardından Türkiye’nin Finlandiya’nın NATO üyeliğine onay verdiğini açıklamıştı.

 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Finlandiya’nın salı günü NATO üyesi olacağını resmen duyurdu. 74 yaşındaki NATO’nun Finlandiya 31. üyesi oluyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili, ‘‘İki ülke arasındaki süreç sonunda tatlıya bağlandı ve geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö'yü Beştepe'de ağırladı. Görüşmeden, Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay kararı çıkarken Erdoğan, "Eş zamanlı olarak üçlü muhtırayı imzalamak suretiyle Türkiye'nin haklı güvenlik kaygılarının giderilmesi gerektiğini kayıt altına almıştık. Finlandiya'nın üçlü muhtıradaki taahhütlerini yerine getirmek için samimi ve somut adımlar attığını gördük. Gösterdiği hassasiyet ve kaydedilen mesafeye binaen Finlandiya'nın NATO'ya katılımının Meclis'te onay sürecini başlatmaya karar verdik.’’ İfadelerini kullandı.



Etiketler: