728x90
Haliç Goldenhorn Film Festivali

Balat, Avare SineBahçe’de ‘Haliç Goldenhorn Film Festivali’nde 20 ülkeden 40 film ücretsiz izlenecek. İstanbul Balat’taki Nevi Cafe’nin  “Avare SineBahçe”sinde 1-5 Aralık tarihlerinde düzenlenen festivalde 20 ülkeden 40 film, ulusal ve uluslararası kategorilerde yarışırken film gösterimleri ise ücretsiz olarak izleyiciye sunulacak.

 

İstanbul Balat semtinde bulunan Avare SineBahçe’de 1- 5 Aralık tarihleri arası onlarca filmi ücretsiz olarak birbiri ardı sıra gösterileceği “Haliç Goldenhorn Uluslararası Film Festivali” düzenleniyor. Fatih, Balat’ta  bulunan  Nevi Cafe’nin özel kafe-sinema tarzındaki bahçesi  “Avare SineBahçe”de düzenlenen özel organizasyonlara, 20 ülkeden katılan 40 filmin ulusal ve uluslararası kategorilerde yarışacağı bir festival organizasyonu da eklendi. “Haliç Goldenhorn Uluslararası Film Festivali” olarak bağımsız sinemanın korunması için, dünyadaki hikaye anlatmanın sanat gücünü sergilemek ve çeşitli kültürleri, görüşleri ve sohbeti paylaşmak için aracı olduğu ifade edilen organizasyonun ilki geçen yıl gerçekleştirildi. Bu yılki başvuruları 1 Kasım’da sona eren “Haliç Goldenhorn Uluslararası Film Festivali”ndeUlusal ve uluslararasıyarışmada, Uzunmetraj, Kurmaca, Belgesel, Kısafilm kurmaca,  Belgesel, türü filmler yarışma esnasında ücretsiz olarak gösterime sunulacak. Fotofilm tarafından, dünya sinemasına geçen sene kazandırılan 2. Haliç Goldenhorn Uluslararası Film Festivali, film gösterimleri “Avare-Sine Bahçe”debu yıl 1-5 Aralık tarihleri arası gerçekleştirilecek.

halıc

dikGAZETE.com tarafından edinilen bilgiye göre;  20 ülkeden yapılan başvurular arasından, seçici kurulun seçtiği “Kurmaca Uzunmetraj, Kurmaca Kısafilm, Belgesel Uzunmetraj ve Belgesel Kısafilm”den oluşan 40 filmlik seçkiyi 1-5 Aralık 2022 tarihlerinde  ücretsiz  olarak izlenebilecek.
 Haliç Goldenhorn Uluslararası film festivali Ön Jüri Üyeleri şu isimlerden oluşuyor; Doğuşcan Göker, Batu Anadolu, Betül Yüncüoğlu, Emre Koparan, Ezgi Çisil Kaban, Özgür Sarikaya – Şirin Şefii, Barış Kar, Elif Çelik.

Kafe  olarak işletilen, akşamları siyah-beyaz filmlerin herhangi bir  ücret alınmadan gösterime sunulduğu mekan, gündüzleri ise çeşitli  atölye çalışmaları için çocuklu aileler dahil serbestçe herkesin girip çıkabileceği bir yer olarak dikkat çekiyor. İstanbul’un tarihi  Haliç  surlarının yan duvarını oluşturduğu  Nevi Cafe'nin "Avare SineBahçe”si bir köşesindeki  küçük havuzu, sahnesindeki asırlık piyanosu ve perdeye halen  görüntü  yansıtmaya devam eden antika film makineleri, duvarlarındaki resimleri,  film afişleri ve  ayrıntılardaki çeşitli farklı temaları ile kömür ateşinde pişen çay-kahve, patlamış mısır ve “Frigo” eşliğinde meraklıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Ahmet Kara’nın kişisel gayret ve özel çabalarıyla nostaljik  açık hava sineması örneği  olarak  açıp, kafe tarzında işlettiği “özel mekan” için şunları ifade etmişti: “Kafe tarzında işlettiğimiz ve  gelen  misafirlere  çay-kahve sunarak açık tuttuğumuz  bu mekanı, özel film gösterimleri  için farklı müzik ve tiyatro gösterimi ya da provaları için  ücretsiz  olarak tahsis  etmeye imkanlarımız elverdiği ölçüde her  zaman  hazırız. Yeter ki sanata ve sanatçılara bizim de bir ölçüde bir katkımız olsun."

 

 



Etiketler: