728x90
İtalya'nın En Çok Aranan Mafya Lideri Matteo Messina Denaro'nun Gizli Sığınağı Bulundu!

İtalya'nın en çok aranan isimlerinden biri olan İtalyan mafya lideri Matteo Messina Denaro'nun 17 Ocak günü yakalandığı açıklanmıştı. İtalyan polisi Denaro'nun gizli sığınağını buldu.  60 yaşındaki Denaro'nun yaşadığı ev Salı günü keşfedildi.

 

İtalyan askeri polisi, 30 yıl firardan sonra Pazartesi günü tutuklanan İtalya mafyasının "son babası" olarak adlandırılan Matteo Messina Denaro tarafından kullanıldığından şüphelenilen gizli bir sığınak buldu. Guardian'ın aktardığı habere göre, Sicilya'nın küçük bir kasabası olan Campobello di Mazara'daki bir evde, 60 yaşındaki Denaro'nun yaşadığı ev Salı günü keşfedildi. Yetkililer, zümrüt, elmas ve diğer değerli taşları bulduklarını, aynı zamanda Denaro'nun elinde olduğuna inanılan 2017'de ölen Sicilya mafyasının liderlerinden Totò Riina'nın ölümüne ilişkin "gizli arşivini" aradıklarını söyledi. 

 

İtalya'daki mafya liderleri kendilerini korumak için evlerinin altına yaptıkları kaçış tünelleri ve dağlarda sadece yürüyerek erişilebilen evleriyle tanınıyor.
Campobello di Mazara'daki sığınağın sahip olduğu özellikler ve boyutu henüz tam olarak bilinmiyor. 

 

Bulunan evin, daha önce mafya üyesi olmakla yargılanan ve 2001'de bu evi satan birine ait olduğu iddia ediliyor. İtalya'nın en çok aranan isimlerden olan Denaro, Sicilya mafyasının patronu olarak biliniyordu ve 1993 yılından beri aranıyordu. Denaro, Pazartesi günü Palermo'da bir tümör tedavisi gördüğü bir tıp kliniğinde tutuklandı.