728x90
Kış Lastiği Ne Zaman Takılmalı, Cezası Ne Kadar?

Kış Lastiği Ne Zaman Takılmalı, Cezası Ne Kadar? İşte Kış Lastiği İle İlgili Detaylar...

 

Ülkenin bazı kesimlerinde kar yağışının başlamasıyla kış lastiği gündemde yerini aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın açıklamasına göre 1 Nisan 2024’e kadar sürecek kış lastiği takma tarihi yaklaşıyor. Sürücülerin ve yolcuların kaygan hava şartlarında güvenli olmalarını sağlayacak bu uygulamaya para cezası uygulanacak.

Hürriyet.com’un aktardığına göre, ilk karın yağmasıyla kar lastiği ne zaman takılmalı sorusu ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu yolcu ve eşya taşımada kullanılan araçlara kış lastiği takılması zorunlu hale getirildi. Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmasa da kar lastiği takılması öneriliyor.

 

Kış Lastiği Takma Zorunluluğu Ne Zaman Başlıyor?

 

Kış lastiği can ve mal güvenliği nedeniyle 1 Aralık’ta uygulamaya girecek. Özellikle şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için uygulanan araçların yolu kapatmaması ve insanların mağduriyete uğramaması için önem taşımaktadır. 

7 derecenin altında olan sıcaklıkta, çamurlu ve ıslak zeminde kar lastikleri, iyi yol tutuş ve güvenlik sağlıyor. 1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu kış lastiği takılacak.

 

Kış Lastiği Takılmazsa Ne Kadar Ceza Uygulanıyor?

 

Zorunlu kış lastiği gerektiren araçlarda takılmadı taktirde 2568 TL'lik trafik cezası kesiliyor. 2024 yılı ceza miktarı henüz belli değil. Ceza almamak için kış lastiği yönetmeliğine uymanız gerekiyor. 



Etiketler: