728x90
Koruyucu Aile Nedir? Koruyucu Aile Olmanın Şartları Nelerdir?

Koruyucu aile nasıl olunur gibi sorular sıkça araştırılıyor. Koruyucu aile hizmetinin amacı nedir? Nasıl başvurulur? Merak edilen bu konuyu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sitesinde paylaştı. Cevabı haberimizde...

 

 

Koruyucu aile; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

 

Koruyucu Aile Hizmetinde Amaç Nedir?

 

Koruyucu aile hizmetinde amaç; korunma ve bakım altında bulunan çocuğun, karmaşık ve sorunlu olan dönemini örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile, kurumla işbirliği içinde; çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur.

 

Gönüllü Aile ve Koruyucu Aile Arasındaki Fark Nedir?

 

Bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımızla, gönüllü aile olarak; kendi ilgi, yetenek ve eğitimleriniz doğrultusunda katkı vermek amacıyla, etkinlik ve çalışmalar yapabilirsiniz. Ayrıca isteğiniz doğrultusunda ve uygun görülmesi halinde çocuklarımızı resmi tatil ve özel günlerde yatılı olarak evinizde misafir edebilirsiniz.

 

Kimler Koruyucu Aile Olabilir?

 

Evli ya da bekar herkes aşağıdaki koşulları sağladığı takdirde koruyucu anne, baba ya da aile statüsüne kavuşabilir;

-T.C. vatandaşı iseniz
-Sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız
-25-65 Yaşları arasındaysanız
-En az ilkokul mezunu iseniz
-Düzenli bir gelire sahipseniz
-Çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi değilseniz

 

Nasıl Başvurulur?

 

-İl Müdürlüklerine şahsen
-E-devlet
-Bakanlık Web sayfası üzerinden