728x90
Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den Sanayi Üretimi Hakkında Açıklamalar!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sanayi üretim verilerini değerlendirdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı Ekim ayına ilişkin sanayi üretim verileri ekonomist beklentilerinin aksine pozitif bir tabloya işaret etti. 

 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı Ekim ayına ilişkin sanayi üretim verileri ekonomist beklentilerinin aksine pozitif bir tabloya işaret etti.  Ekim'de sanayi üretiminde yıllık yüzde 0,2'lik daralma beklentisine karşın yüzde 2,5'lik artış görüldü. TÜİK verilerine göre sanayi üretiminde aylık artış yüzde 2,4 olarak kaydedildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi sanayi üretiminin yıllık olarak yüzde 0,2 daralması yönündeydi. Aylık olarak ise yüzde 0,7'lik daralma bekleniyordu. Eylül ayında sanayi üretimi aylık yüzde 1,6 daralırken, yıllık bazda da yüzde 0,5'lik artış kaydedilmişti. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, Ekim madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,7 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,8 azaldı. Bir önceki aya göre ise madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 7,8 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,5 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,1 azaldı.

 

twit

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sanayi üretim verilerini değerlendirdi. Nebati, verilerle ilgili şunları söyledi: "Durgunluk riski ile karşı karşıya olan dünyanın gelişmiş ekonomilerinde sanayi üretimi hız keserken, Türkiye'de ise sanayi üretimi Ekim ayı itibarıyla hem aylık hem de yıllık bazda güçlü bir artış göstermiştir. Ekim ayı; ara malında, dayanıklı tüketim malında, sermaye malında üretimin güçlendiği bir ay olurken yerli üretimi ve ihracatı önceleyen politikalarımız çerçevesinde sanayide çarklar hızla dönmeye devam etmektedir. Dün verisi açıklanan istihdamdaki artışın ardından sanayi üretimindeki yükseliş, Türkiye Ekonomi Modelinin çıktılarını bizlere göstermeye devam etmektedir " dedi.