728x90
Metin Yüksel'den Çarpıcı Borsa Yazısı! Fırça Yiyen Yatırımcılar!

Son dönemde yaptığı ekonomi analizleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren Paramedya ekonomi yazarı Metin Yüksel, yayınlanan son yazısında yatırımcıların fırça yediklerini söylerken çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

Son dönemde yaptığı ekonomi analizleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren Paramedya ekonomi yazarı Metin Yüksel, yayınlanan son yazısında yatırımcıların fırça yediklerini söylerken çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

Metin Yüksel Paramedya sitesinde yer alan yazısında şu ifadeleri kullandı:

 

Bir Geri Alım hikayesi; Aslında Aşağıda KAP ile uyumlu grafik filmi özetliyor, @BearBullBroker mahlaslı Mehmet ÖZDEMİR anlatacaklarımızı resmetmiş. İçimiz yakan 6/7 şubat depremin de, BORSAYI KAPATMAYI unutunca Borsa İstanbul A.Ş., ’’Borsa Depremi’’ yatırımcının ‘’Enkaz’’ altın da kalmasına yol açtı. Enkaz altındaki yatırımcılara gelen ‘’Destek’ Paketi, ’’Halka Açık Şirketlerin Geri Alım Programı’’ nı gündeme getirdi, bu bir nevi, ’’Moral Fiat’’ ’idi. Yani şirket değerini, benim hissem ucuz kaldı dediği, ‘’Ortak Fiat’’ ı değildi. Niye buradan konuya girdim. O gün sosyal medya anchormenliğine soyundum, Genel olarak ‘BORSA İSTANBUL-50 ENDEKSİ’’ dışında kalan şirketlerin ‘’Geri Alım Programı’’ gerçekçi mi? diye sordum. Ve bomba bir takipçim tarafından patlatıldı, Hem de ne bomba.

 

Algı ‘’Geri Alım Görünümlü Satım Programı’’

 

Mevzu,’’Geri alımın teorik anlamı’’ ndan çok  ’’Manipülatif anlamı’’ var mı yok mu analizine döndü. İZFAŞ; 25.3.2020’de açıkladığı Geri Alım Programı ile yatırımcıyı heyecanlandırdı. e-mail gönderen yatırımcı ‘’iZ’’peşine düştükçe ‘’FIRÇA’’ yemiş, şirket is galiba ‘’Parasızlıktan‘’ bir türlü geri alım yapamamış. Niye geri alım açıklamış, ‘’sırrı’’ ne imiş bilinmez ama; ’’YATIRIMCI FIRÇASI’’ başlamış, ’’AKİL ADAMLAR’’ her ne hikmetse almanın değil satmanın doğru olduğuna şirketi ikna etmişler ki, alım bekleyen yatırımcı, Şirket Ortaklarının MKK haberi ile şoka girmişler. Ortaklar 07.10.2020 tarihinde ‘’BORSA’da İŞLEM GÖREN TİPE DÖNÜŞÜM’’ başvurusu yapmışlar ve 6 günde satışı tamamlamışlar, sırra vakıf olduk mu? Olduk. Bu Yatırımcı sırada iken, Şirket nasıl geri alım yapsın, şaşıran var mı? Yok. Hızını alamayan İZFAŞ patronları biraz daha satalım deyip 30.3.2021 tarihinde ‘’SATIŞ PROGRAMINI ‘’bitirip ‘’GERİ ALIM PROGRAMINI’’ sonlandırmışlar, yatırımcı nereye başvursa ‘’FIRÇA‘’ yemiş, üstüne şirket bir de bedelli yapmış. Şirket memnun Ortak memnun. Son ortaklık yapısını merak edenlere özel bilgi!!!! Bütün bu işlemler sonucunda GÖKMEN KELEŞOGLU %11.85 ile ortak olmuş. Filmin sonu mu? Devamı KARINCA HAREKETİN ’de ‘’GERİ ALIM DESTEKLI HİSSE SATIM PROGRAMI’’