728x90
Nereden Nereye

Finanshub yazarı Şafak Karataş yazdı..

Maliye Bakanı ekonomide tasarruf paketini açıkladı.

Ama beklenilen olmadı, görülen o ki merkezi hükümet yerine yerel yönetimler, kamu yerine özel teşebbüsler kemer sıkmaya gidecek gibi.

Bütçe açığı almış başını gidiyorken 100 milyara yakın tasarrufu öngören bu planlar sadece %3’ü kapsamaktadır. Mehmet Şimşek açıklama yapmadan önce atılacak adımları cesurca alacağını ve kamuda daha büyük bir sıkışma bekliyordum, lakin öyle olmadı. Bir de burada gözüme çarpan bir konu var “üç yıllık”… Sizce neden üç yıllık cevabını size bırakıyorum??

Aslında yapılması gereken;

Lüks otomobillerle gezen yöneticilerin, bu tasarruflarını bir nebze de olsa kısmalarında fayda vardı.
Bazı kamu dairelerinde ya da belediyeler de “sizlerin de gözünüze çarptığı gibi boş oturan personellere yıllarca maaş ödendiğini hepimiz duyduk işittik”, bunların önüne geçilmeli.
Gereksiz alım ve kullanımın önüne geçilmeli.
Seçim ekonomisinin getirdiği külfeti ve ekonomide ki açığı nasıl kapacağız onu düşünmek lazım .
Bu yük vatandaşa değil de kamu da ki israftan çıkarılmalı.
Kritik görevde ki karar alıcıların dışında ki sıradan il ya da ilçelerde yöneticilerin makam araçları ya da koruma gibi durumların asgari düzeyde tutulmalı sizce nasıl olurdu?
Seçimlerde partilere dağıtılan paranın nasıl harcanıp seçimlerde oy uğruna milyarca liranın hiç edilmediği bir ekonomiye geçmemiz şart.

Mehmet Şimşek in açıkladığı program kanaatimce dağ fare doğurmuş diyebiliriz. Beklenti yüksekti . Öyle olmadı . Bunu başlangıç sayalım ileride tedbirleri arttırıp gereksiz harcamaların önüne geçelim . Kalın sağlıcakla

Kaynak: Finanshub