728x90
Nihal Bengisu Karaca: İskoçya Pakistanlı Müslüman'ı Başbakan yaparken Türkiye "Alevi'ye oy verilir mi?"yi tartışıyor!

 

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, köşesinde ‘İskoçya Pakistanlı Müslümanı Başbakan yaparken Türkiye "Aleviye oy verilir mi?" yi tartışıyor, fıkra bu kadar’  başlıklı yazısını paylaştı.

 

İskoçya'nın yeni Başbakanı Hamza Yusuf'un Pakistan kökenli Müslüman bir göçmen olduğuna dikkat çekerek, 

 

"Tam bu noktada karşımıza çıkan tablo oldukça enteresan. Çünkü İngiltere'deki başbakan da Hindu bir Hintli. Rishi Sunak. O da göçmen bir ailenin çocuğu. İlginç tablo dediğim ise şu: İskoçya’nın bağımsız olup olmayacağı konusu bir müslüman Paki Hamza Yusuf ile Hindu Hintli Rishi Sunak arasında tartışılıp karara bağlanacak" ifadelerini kullandı.

 

Gizli öznesinin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kökeni ve mezhebi olduğu anlaşılan Karaca şöyle devam etti:

 

 "Her zaman söyledim: Siyasetin kimliklerden sıyrılımasının, kimlik siyasetinin son bulmasının tek yolu bütün kimlikleri kucaklamaktır. İslamcıdan nasıl cumhurbaşkanı olduysa, aleviden de olur. Kadından olur. Yarın öteki gün bir Suriyeli göçmenin çocuğundan da olur. Daha sonraki gün yine Atatürkçü bir figür cumhurbaşkanı olur. Demokrasi oyunu dürüst oynayan adil yarışan ve gerçekten millete nefes aldırıp cebine, nesline, aklına, bedenine ve ruhuna iyi gelecek şeyler yapabilecek herkesin cumhurbaşkanı ya da başbakan olabileceği bir sistemdir. Öyle olması gerekir." şeklinde yazdı.