728x90
Özgür Özel: TELE1’e kayyım atamak “tam bir darbeci refleksi”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TELE1’e kayyım atanmasına sert tepki gösterdi. Özel, “TELE1’i sustursanız da bu milleti susturamazsınız. Hükmedemediği medyayı sansür etmek tam bir darbeci refleksidir” dedi.
 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TELE1’e kayyım atanmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özel, “Casusluk gibi deli saçması bir iddia üzerinden Merdan Yanardağ’ı suçlayıp TELE1’e kayyım atamak tam da bu iktidarın yapacağı iştir. TELE1, gerçekleri haber yapıp iftiraları hakikatle çürüttüğü için 19 Mart darbecilerinin hedefi olmuştur. Hükmedemediği medyayı sansür etmek tam bir darbeci refleksidir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve İmamoğlu’nun danışmanı Necati Özkan hakkında “casusluk” soruşturması başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Yanardağ gözaltına alınmış, evinde ve TELE1 binasında arama yapılmıştı. Savcılığın açıklamasında “Ekrem İmamoğlu suç örgütü” ifadesi yer almış, soruşturmanın kilit isminin Hüseyin Gün olduğu belirtilmişti.

Aynı gün akşam saatlerinde TELE1’in sahibi ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık A.Ş.’ye kayyım atanmış, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) şirketin yönetimine görevlendirilmişti.

Karara tepki gösteren Özgür Özel, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“TELE1 emekçilerinin yanındayız. Siyaseti, sivil toplumu, iş-sanat dünyasını ve medyayı hedef alarak herkese ‘Bir gün sıra size gelecek’ diye korku salmaya çalışan darbecilere sesleniyorum: TELE1’i sustursanız, bu milleti susturamazsınız. Ne yaparsanız yapın, millete galip gelemezsiniz.”