728x90
POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartları Nelerdir?

POMEM başvuruları, 14 Kasım 2022 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan ön başvuru kılavuzu ile başladı. 29. Dönem POMEM başvuru kılavuzuna göre 10.400 lisans ve 2.600 ön lisans olmak üzere toplam 13.000 öğrenci polis alınacak. Peki, POMEM başvurusu nasıl yapılır? 

 

14 Kasım 2022 tarihinde başlayan POMEM başvuruları, 27 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan POMEM başvuru kılavuzu bilgilerine göre lisans mezunu 8 bin 160 erkek ve 2 bin 240 kadın; ön lisans mezunlarından da 1800 kadın ve 800 erkek olmak üzere 13 bin öğrenci alınacak. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından adaylar sınava çağırılacak.  29. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları başladı. Öte yandan başvuru şartlarının yer aldığı kılavuz da erişime açıldı.
Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde yer alan "Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Şehit ve vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz" hükmü amirdir.

 

 Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığının Resmi Gazete'de yayımladığı ilan duyuruya göre, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine, ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2021 veya 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az 60, ön lisans mezunları için yapılan 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az 65 ve üzeri puan alanlar arasından Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıyan adaylar başvurabilecek. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların Polis Memuru olarak atamaları yapılacak. Lisans mezunu olan adaylar önlisans üzerinden başvuruda bulunamazlar. Bu şekilde başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

 

Kaç öğrenci polis alımı olacak? 

 

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla lisans mezunu 8 bin 160 erkek, 2 bin 240 kadın, ön lisans mezunu bin 800 kadın, 800 erkek olmak üzere toplam 13 bin öğrenci alımı yapılacak.



Etiketler: