728x90
Rusya, Ukrayna'da 36 Saatlik Tek Taraflı Ateşkesi Başlattı!

Rusya, Ortodoks Noeli kapsamında, Ukrayna'da 36 saatlik tek taraflı ateÅŸkesi fiilen baÅŸlattığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus askerleri ateÅŸkese uyarken Ukrayna'nın askeri mevzilere ve Rusların yaÅŸadığı yerlerdeki top atışlarına devam ettiÄŸi belirtildi.

 

Rusya devlet televizyonunda yayınlanan habere göre; Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in imzasıyla, Ukrayna'da tüm cephe boyunca 36 saatlik ateÅŸkes yürürlüÄŸe girdi. Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin, Rusya Savunma Bakanlığı'na Ukrayna'da bugün saat 12.00'den itibaren 36 saatliÄŸine ateÅŸkes uygulanması talimatı verdi.  Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada; Putin’in, Savunma Bakanlığına Ortodoksların Noel dönemi nedeniyle Ukrayna’da geçici ateÅŸkes talimatı verdiÄŸi belirtildi. AteÅŸkesin 6 Ocak öÄŸlen 12.00’den itibaren 36 saat uygulanacağı bilgisine yer verilen açıklamada, “Çatışmaların yaÅŸandığı bölgelerde çok sayıda Ortodoks yaÅŸadığı gerçeÄŸine dayanarak insanların Noel döneminde dini törenlere katılabilmesi için Ukrayna tarafına da ateÅŸkes ilan etme çaÄŸrısında bulunuyoruz” denildi.

 

Zelensi, Rusya'nın ateÅŸkes çaÄŸrısını reddetti!

 

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Rus askerleri ateÅŸkese uyarken Ukrayna'nın askeri mevzilere ve Rusların yaÅŸadığı yerlerdeki top atışlarına devam ettiÄŸi açıklandı. Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Volodomir Zelensi, Rusya'nın ateÅŸkes çaÄŸrısını reddetti. Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill, dün yaptığı açıklamada; 6-7 Ocak tarihlerini kapsayan Ortodoks Noeli döneminde Ukrayna’da ateÅŸkes yapılması çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

Ukrayna lideri, "Dünyadaki herkes, Kremlin'in savaşı yenilenmiÅŸ bir güçle sürdürmek için savaÅŸtaki bir mühleti nasıl kullandığını biliyor" dedi. KonuÅŸmasının bir bölümünde Rusça konuÅŸan Zelenski, Rusya'nın vatandaÅŸlarına hitap ederek, geçen yıl 15 Kasım ve 12 Aralık'ta Rus hükümetine bir "Barış Formülü" sunduklarını ama Kremlin tarafından kabul edilmediÄŸini kaydetti.



Etiketler: