728x90
Rusya ve Ukrayna Arasındaki Savaş Devam Ederken Ukrayna'da Maden Savaşı Çıktı!

Rusya, binlerce asker kaybetmesine rağmen Donbas bölgesinde bulunan Bahmut kasabası ve çevresinden vazgeçmedi. Tuz madenlerinin bulunduğu kuzeydeki Soledar kasabasının önemli kısmının Rus kontrolüne geçtiği ifade ediliyor.

 

Dış haberlerden bulunan kaynaklara göre; İngiltere Savunma Bakanlığı’nın dün paylaştığı savunma istihbaratına göre, Bahmut’un 10 kilometre kuzeyinde bulunan Soledar’a Rusya ve Wagner güçlerinin hakim olduğunu duyurdu. Rusya’nın Soledar’daki hedefinin bölgedeki Ukrayna güçlerinin iletişimini kesmek olduğunu öne süren Savunma Bakanlığı, savaşın 200 kilometre uzunluğundaki kullanımda olmayan tuz madeni tünellerinin girişinde yaşandığını belirtti. Rusya Soledar’ı ele geçirerek, Bahmut’u kuzeyden kuşatma ve Ukrayna’nın diğer bölgeleriyle iletişimi kesmek için çaba gösteriyor. Tuz madeni tünellerinin öneminin vurgulandığı açıklamada “Her iki taraf da muhtemelen bunların (tünellerin) kendi hatlarının arkasına sızmak için kullanılabileceğinden endişe ediyor” denildi. 80 ila 100 metre derinlikteki bu tünellerin çok sayıda kişiyi saklayabileceği ifade ediliyor.

 

Rus taarruzu engellendi

 

ABD merkezli ISW enstitüsü, Rus Wagner grubu lideri Yevgeniy Prigojin’in Bahmut ve Soledar çevresindeki maden ocaklarında bulunan ‘yeraltı şehirlerinin’ Rus taarruzunu engellediği sözlerini aktarıyor. 

 

Zelenskiy, askerlerin cesaretini övdü

 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise bölgedeki askerlerin cesaretini övdü. Zelenskiy ulusa sesleniş konuşmasında Soledar’da yaşanan çatışmaların şiddetine değinerek (Soledar’da) neredeyse hiç duvar kalmadı. Oradaki, savaşçılarımızın dayanıklılığı sayesinde Ukrayna için ek zaman ve ek güç kazandık” ifadelerini kullandı. Zelenskiy, “Rusya orada neyi kazanmak istedi? Her şey tamamen yok edildi, neredeyse hiç yaşam kalmadı ve binlerce insanı kayboldu. Soledar tarafında tüm toprak işgalcilerin cesetleri ve füze izleri ile kaplı. Delilik böyle görünüyor” şeklinde konuştu.



Etiketler: