728x90
Sırbistan Cumhurbaşkanı Orduyu En Üst Düzeye Geçirdi!

Kosova ve Sırbistan arasındaki gerilim devam ediyor. Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vuceviç, yaptığı bir açıklamada, Sırp silahlı kuvvetlerinin 'en üst düzeyde' alarm durumunda olduğunu ve Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in ve orduya 'hazır ol' emri verdiğini açıkladı. 

 

Hürriyet'in haberine göre; Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vuceviç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in Sırp ordusunun en üst düzeyde alarma geçirilmesini ve hazır olunmasını emrettiğini duyurdu. Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vuceviç, yaptığı bir açıklamada, Sırp silahlı kuvvetlerinin "en üst düzeyde" alarm durumunda olduğunu ve Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in ve orduya "hazır ol" emri verdiğini açıkladı. Savunma Bakanı Vuceviç, alarm verilmesine Kosova'da Sırp etnik kökenlilerin olduğu bölgelerde gerçekleşen silahlı saldırıların ve ablukaların neden olduğunu belirtti. 

 

"Kosova Cumhuriyeti'nin anayasal düzenine karşı hareket ettiğini"

 

Sırp Savunma Bakanı Vuceviç ayrıca, özel silahlı kuvvetlerin mevcut sayısını bin 500'den 5 bine çıkarılacağını ve Sırbistan İçişleri Bakanlığı'nın da "tüm birimleri ile derhal genelkurmay başkanının komutası altına gireceğini" duyurdu. Kosova'nın kuzeyinde dün gece meydana gelen silahlı saldırı sonucu iki ülke tekrar karşı karşıya gelirken, NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü, gün içerisinde yaptığı açıklamada, saldırı olayının soruşturulduğunu belirtti. Kosova tarafı ise Sırbistan'ı "Kosova Cumhuriyeti'nin anayasal düzenine karşı hareket ettiğini" söyleyerek iki ülke arasındaki gerginliğin Sırbistan tarafından kaynaklandığını açıkladı.



Etiketler: