728x90
Sudan’da Kaçış Seferberliği!

15 Nisan’dan beri süren Sudan’ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde ordu ile Paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki silahlı çatışma büyüyor. Çatışmalar nedeniyle birçok ülke büyükelçiliğini kapatma kararı alırken ülkeler vatandaşların tahliye sürecine başladı. 

 

ABD Başkanı Joe Biden, Sudan’ın başkenti Hartum’da bulunan Amerikan diplomatları ve ailelerini ülkeden tahliye etmek için 100 ABD askerini görevlendirdiğini açıkladı. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Sudan'da şiddet olaylarının artması üzerine İngiliz diplomatlar ve ailelerinin başkent Hartum'dan tahliye edildiğini sosyal medya hesabından bildirdi.

 

Hollanda, 152 vatandaşını kurtarmak için Ürdün’e iki adet C-130 askeri nakliye uçağı ve bir Airbus A330 gönderdi. Fransa, vatandaşlarının Sudan’dan çıkarılması için operasyon başlattıklarını açıkladı. Yunanistan, 120 Yunan ve Kıbrıs uyruklunun tahliyesine katılmak üzere Mısır’a askeri uçak ve asker gönderdi.

 

Hollanda, 152 vatandaşını kurtarmak için Ürdün’e iki adet C-130 askeri nakliye uçağı ve bir Airbus A330 gönderdi. İtalya, Sudan’dan 140 İtalyan vatandaşını çıkarmak için Cibuti’ye askeri jet konuşlandırdı.

 

Başkent Hartum’daki iki ve başkentin güneydoğusundaki Vad Medeni kentinden bir noktadan yaklaşık 1000 Türk vatandaşı yurda doğru yola çıktı.

 

(Habertürk)



Etiketler: