728x90
Tarihte Yaşanmamış Olaylar Filmi Dünya Festivallerinde!

 

 

Ramazan Kılıç’ın yazıp yönettiği ve geçen ay dünya prömiyerini yaptığı 45. Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali’nde Jüri Özel Mansiyon Ödülü’nü kazanan son filmi “Tarihte Yaşanmamış Olaylar”, Kuzey Amerika’nın önde gelen kısa film festivallerinden Aspen Shortsfest’te yarışıyor.

 

Ramazan Kılıç ve Ekin Koç’un yapımcılığını üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Sebastian Weber, kurgusunu da Abdullah Enes Ünal yaptı.

 

Bu yıl 10-16 Nisan tarihleri arasında 32'ncisi düzenlenecek ve Oscar ile BAFTA sertifikalı olmasıyla da önem taşıyan festivalin yarışmalı bölümünde gösterilecek "Tarihte Yaşanmamış Olaylar", Türkiye’den yarışmaya seçilen tek film oldu.

 

45. Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali’nden ödülle dönen film, Nisan ayında ayrıca 20. IndieLisboa Film Festivali’nde Portekiz prömiyerini yapacak olan film, haziranda ise Fransa’da Jeunesse tout Court Kısa Film Festivali’nde yarışacak.

 

Filmin Konusu Ne?

 

Film, annesi ve dilsiz babaannesi ile Doğu Anadolu’da bir köyde yaşayan 10 yaşındaki Şêvin’i odağına alıyor. Filmde, Elanur Kılıç, Reyhan Kılıç, Şükran Aktı ve Muhammed Ali Kılıç rol alıyor.