728x90
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan Göç İdaresi'ne Seslendi!

Nurten Saydan:Suriyeli sığınmacıların 2022 yılının son 3 ayına ait ilaç fatura bedelleri bekletilmeden bir an önce ödenmeli!

 

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) , Göç İdaresi Başkanlığı'nın 2022 yılının ekim, kasım, aralık aylarına ilişik Suriyeli sığınmacıların reçete bedellerini eczacılara hala ödemediğini belirtti.

 

Abc Gazetesi’nin aktardığına göre, özellikle deprem bölgesindeki depremzede eczacıların bu durumdan daha çok etkileneceğine dikat çeken Saydan, "Bölgedeki ilaç ve eczacılık hizmetinin devam edebilmesi için Başkanlık tarafınca kontrolü bitirilmiş, ödemeye hazır hale gelmiş 3 aylık satmaca bedellerinin bekletilmeden bir an ilkin ödenmesi için yetkilileri harekete geçmeye çağrı ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

GÖÇ İDARESİ SURİYELİ SIĞINMACILARIN 2022'YE AİT İLAÇ FATURA BEDELLERİNİ HALA ÖDEMEDİ

 

Saydan, ''Bilindiği üzere afet bölgesine Suriyeli misafirler yoğun bir şekilde bulunuyor ve bu bölgedeki meslektaşlarımızın çoğu Göç İdaresi Başkanlığı ile sözleşme yaparak Suriyeli misafirlerin ilaçlarını karşılıyor. Ancak geçen senenin Ekim, Kasım, Aralık aylarında verilen ilaçların fatura bedelleri eczacılarımıza hala ödenmedi. Afet bölgesindeki sadece üç ilin bile (Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep) Göç İdaresi Başkanlığı'ndan aylık alacağı fatura bedelinin ödenmesi yaraları sarmayı hızlandırır. Bölgede ödemeler 6 ay geriden geliyor'' şeklinde konuştu.

 

Saydan, açıklamalarına şöyle devam etti:

 

TEİS olarak Göç İdaresi Başkanlığı'ndan, deprem bölgesindeki meslektaşlarımızın alacaklarını ödemelerini bir an evvel ödemesini istiyor, onların da depremzede olduğunun unutulmamasını hatırlatmak istiyoruz. Bölgedeki ilaç ve eczacılık hizmetinin devam edebilmesi için Başkanlık tarafından kontrolü bitirilmiş, ödemeye hazır hale gelmiş 3 aylık fatura bedellerinin bekletilmeden bir an önce ödenmesi için yetkilileri harekete geçmeye davet ediyoruz."