728x90
Türkiye’nin İlk Şarj Edilebilir Hibrit Otomobili Yeni Toyota C-HR, Dünyada İlk Kez Sakarya'da Üretilecek!

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin ilk şarj edilebilir hibrit otomobili yeni Toyota C-HR, dünyada ilk kez Toyota Otomobil Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretilecek. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye aynı zamanda Toyota Avrupa tesisleri arasında ilk batarya ve şarj edilebilir otomobil üreten fabrika olacak. 

 

Bloomberg'in haberine göre; Hibrit ve şarj edilebilir versiyonlardan oluşan yeni C-HR Türkiye’de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobil olacak. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, şarj edilebilir C-HR’ı dünyada ilk kez Türkiye’deki fabrikasında üretecek ve Toyota’nın Avrupa’daki fabrikaları arasında şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrika olacak. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den yapılan açıklamaya göre; Toyota Avrupa bölgesindeki ilk batarya üretim hattı da Sakarya’da kurulacak. Batarya üretim hattı, yıllık 75 bin adet batarya kapasitesi ile üretimi destekleyecek olup, alanında uzman 60 çalışan ek olarak istihdam edilecek. Üretilecek yeni C-HR için gerçekleşen 317 milyon euroluk yatırım ile şirketin toplam yatırım tutarı da 2,3 milyar euroya ulaşacak.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu proje Toyota’nın küresel gücünün bir parçası olan Sakarya’daki üretim tesisimizin, global anlamda önemli aktörlerinden biri olduğunu bir kez daha teyit etmektedir" diye konuştu.
Toyota Motor Avrupa Üretimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Marvin Cooke ise konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: "Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin ikinci nesil C-HR’ı üretecek olmasından ve şarj edilebilir hibrit üretimiyle Avrupa’da bir ilki gerçekleştirecek olmasından gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Toyota Otomotiv Sanayi çalışanlarının göstermiş oldukları performans ve özverili çalışmalarıyla bundan önce olduğu gibi yeni C-HR da büyük bir başarı elde edecektir. Yanı sıra Avrupa’da ilk batarya üretimiyle Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Toyota Avrupa’nın elektrifikasyon planında önemli bir rol üstlenmiş olup bu bizim için stratejik bir dönüm noktasıdır." dedi.

Toyota’nın Avrupa’daki en yüksek üretim hacmine sahip fabrikası konumundaki Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 2022'de ürettiği 220 bin aracın 185 binini 150’den fazla ülkeye ihraç etti. Açıklamaya göre, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, bugüne kadar 3 milyon adetten fazla üretim ve ortalama %85 oranında ihracat gerçekleştirdi. 



Etiketler: