728x90
Yanlış Teşhis Nedeniyle Apandisti Alındı! Fakat Çocuğun Midesinde Bilezik Vardı!

Şiddetli karın ağrısı yaşayan 4 yaşındaki çocuğun karnından çıkanlar ebeveynlerini ve doktorları şok etti.  Hastanede yapılan ilk muayenenin ardından doktorlar çocuğa akut apandisit teşhisi koydu ve apandisini çıkardı. Ancak mide ağrısı devam etti çünkü bilezik yutmuştu.

 

4 yaşındaki bir erkek çocuğu iki gün boyunca "çok sayıda kusma ve kabızlık nöbeti" de dahil olmak üzere "kolik karın" ağrısı yaşadıktan sonra ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Hastanede yapılan ilk muayenenin ardından doktorlar çocuğa akut apandisit teşhisi koydu ve apandisini çıkardı. Ancak mide ağrısı devam etti ve hatta işlemden üç gün sonra safra kusmaya başladı.

 

Çocuğun midesinde bilezik varmış

 

Semptomları iki gün sonra hala azalmadığında, doktorlar neyin yanlış olduğunu görmek için bir ultrason yaptılar. İşte o zaman çocuğun acısının şaşırtıcı nedenini keşfettiler: Çocuğun midesinde bir bilezik vardı. Eşlik eden röntgenler, çocuğun karın boşluğuna yerleştirilmiş opak bir boncuk halkasını gösteren yabancı cismi gösterdi. Ebeveynler, oğullarının olağandışı bir şey yuttuğunu görmedikleri için doktorlar kadar şaşkındı. Vücuda sızan önemsiz şey çocuğun bağırsaklarını tıkıyor ve hatta bağırsaklarında delikler açıyordu. Daha fazla hasarı önlemek için doktorlar acil bir laparotomi - cerrahların karın boşluğunda bir kesi yaptıkları bir ameliyat - gerçekleştirdiler ve 18 altıgen şekilli manyetik boncuktan oluşan bileziği çıkardılar. Çocuğun bağırsak duvarındaki delikleri de onardılar.

Çocuk yapılan müdahalelerin ardından hızla iyileşti ve taburcu edildi. Takip randevularında sağlığının iyi olduğu ortaya çıktı.