728x90
Yapay Zekâya Özel Bilgilerinizi PaylaÅŸmayın

Oxford öÄŸretim görevlisi Mike Wooldridge, yapay zekâya kiÅŸisel bilgilerin paylaşılmasının doÄŸru olmadığını açıkladı.

Hayatımızın her alanında yer alan yapay zekânın insanlığı yok edeceÄŸi konuÅŸulmaya devam ediyor. sözcü.com’un aktardığı bilgiye göre, Oxford öÄŸretim görevlisi Mike Wooldridge yapay zekanın kendini dert ortağı gibi gösterip özel bilgileri ele geçirdiÄŸini dile getiriyor.

Özel bilgilerin paylaşılmaması ve siyasi düÅŸüncelerin açıkça konuÅŸulmamasının akıllıca olacağını söylüyor. Bilgilerin elde edildikten sonra bizleri zor duruma düÅŸürebileceÄŸini, yapay zekâ botlarının gelecek versiyonlarına yardımcı olabileceÄŸimizi sözlerine ekliyor. 

Mike Wooldridge yapay zekâ hakkında:

"Empatisi yok. Teknolojinin yaptığı kesinlikle bu deÄŸil ve daha da önemlisi, hiçbir zaman hiçbir ÅŸey deneyimlemedi. Teknoloji temelde size ne duymak istediÄŸinizi söylemeye çalışmak üzere tasarlandı; yaptığı tam anlamıyla budur." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Yapay zekâ modellerine bilgileri girdikten sonra geri almanın imkânsız olduÄŸunu vurgulayarak, kullanıcıların sohbet geçmiÅŸine bile eriÅŸebileceklerini söylüyor. ÖrneÄŸin ChatGPT, kullanıcıların diÄŸer kullanıcıların sohbet geçmiÅŸlerinin bazı kısımlarını görmesine neden olan bir hatayı düzeltmek zorunda kalmıştı.

 



Etiketler: