728x90
Yunanistan, Mısır’a Çıkarma Yaptı

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın geçen hafta Katar'da Mısır CumhurbaÅŸkanı Sisi ile tokalaÅŸması sonrasında Yunanistan'dan Türkiye’ye karşı yeni bir hamle geldi. Mısır’a çıkarma yapan Yunan bakanlar, bir sürü alanda anlaÅŸmalar imzaladı.

 

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Katar’da Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah Sisi ile yıllar sonra bir araya gelerek tokalaÅŸması sonrasında harekete geçen Yunanistan, Mısır'a çıkarma yaptı. Son yıllarda Mısır ile ittifakı kuvvetlendiren Yunanistan, dün de Mısır'la bir dizi anlaÅŸma imzaladı. Yunanistan DışiÅŸleri Bakanı Nikos Dendias ve Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Mısır'la havacılık, denizcilik ve tarım alanında bir dizi anlaÅŸmaya imza attı. Panagiotopulos, denizcilik alanında imzalanan anlaÅŸmanın, Türkiye'nin Libya'yla imzaladığı anlaÅŸmadaki alanı da kapsadığını söyleyerek Türkiye'yle anlaÅŸmayı “yasa dışı” olarak niteledi.

 

Yunan basını da, Panagiotopulos ve Mısır Savunma Bakanı Muhammed Zeki'nin imzaladığı havacılık anlaÅŸmasının, Türkiye'nin bölgedeki amaçlarına karşı iÅŸ birliÄŸi anlamına geldiÄŸi yorumunu yaptı. Mısırlı mevkidaşı Semih Åžükrü ile görüÅŸen Yunan DışiÅŸleri Bakanı Dendias, uzun süredir devam eden ikili iliÅŸkilerin yanı sıra Türkiye'yle son dönemde yaÅŸanan gerilim, DoÄŸu Akdeniz ve Orta DoÄŸu ile ilgili geliÅŸmeleri de deÄŸerlendirdiklerini belirtti. GörüÅŸme sonrasında CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan “Bir süreç baÅŸlayabilir demiÅŸtik. Böyle bir sürecin baÅŸlaması için burada bir adım atılmış oldu ve hayırlısıyla görüÅŸmeleri yaptık. Temennim odur ki önce bakanlarımızla baÅŸlayan bir süreci, daha sonra inÅŸallah üst düzey görüÅŸmelerle iyi bir noktaya taşıyalım istiyoruz” demiÅŸti.

 

 



Etiketler: