728x90
Yurtdışından Telefon Alıp Türkiye'ye Kaydettirmek Ne Kadar Oldu?

Yurtdışından satın alınan telefonları Türkiye'de kullanmak için bir harç ödemek gerekiyor. 2023 yılı için ödenmesi gereken rakam belli oldu. Peki, IMEI kayıt ücreti 2023 ne kadar? Cevabı haberimizde..

 

Yurt dışı telefon kayıt ücreti, farklı bir ülkeden akıllı telefon satın alan vatandaşların gündeminde yer alıyor. Yurt dışından getirilen cihazların Türkiye'de 2 ila 4 ay kullanım süresinin ardından kullanıma kapatılması nedeniyle pasaport kaydı yapılması gerekiyor. Halk arasında telefon açtırma ücreti olarak bilinen pasaport kaydı, her yıl belirlenen harç ücreti üzerinden alınıyor. İşte, 2023 yurt dışı telefon kayıt ücreti ve pasaport kaydı bilgileri

Dünya Gazetesi tarafından yayımlanan rakamlara göre 2021 yılında 2 bin 6 TL olan harç ücreti 2022 yılına gelindiğinde 2 bin 732 TL oldu. 2023 yılında ise bu rakam tam 6 bin 90 TL'ye kadar çıkartıldı. Söz konusu harç bedeli, pek çok akıllı telefonun ham ücretinden daha yüksek. Açıklanan harç ücretlerinin ardından sosyal medyada paylaşımların sayısı da arttı. Kullanıcılar yeni açıklanan ücretin oldukça yüksek olduğunu yazdı.  IMEI kayıt ücreti, her yıl güncelleniyor ve yurtdışından satın alınan cihazları kapsıyor. 

 

Yurdışı telefon pasaport kaydı nasıl yapılır? 

 

E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması ücretinin yatırılması ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir. T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. E-devlet kapısından kayıt işleminin son aşamasına kadar tamamlanması gerekmektedir. E-Devlet kayıt sayfasına geri dönülerek kayıt işleminin onaylanması ve sekiz rakamdan oluşan başvuru takip numarasının alınması gerekmektedir.