728x90
Asgari Ücretin İlk Toplantısı Bugün Gerçekleşecek!

2023 yılında verilecek olan Asgari Ücret ve birçok kalemde değişiklik yaratacak zam pazarlığı bugün başlıyor. İşçi, işveren ve hükümet tarafının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek toplantının ikincisi 14 Aralık'ta yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacaklarını söylemişti.


Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammına ilişkin ilk Toplantı bugün saat 14:00'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda tarafların katılımıyla gerçekleştirilecek. TİSK Olağan Genel Kurulu'nda Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı öncesi kritik değerlendirmelerde bulundu.

 

"Asgari ücrette işverenlerle anlayış içinde hareket ettik"

 

 Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan bugün gerçekleşecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı öncesi işçi ve işverenler arasındaki mutabakatın önemine işaret ederek şu ifadeleri kullandı: "Asgari ücrette işverenlerle anlayış içinde hareket ettik. Son dönemde asgari ücret tespitinden vergi dilimlerinin belirlenmesine kadar işverenlerimizle iş birliği yaptık. Hepimizin malumu olduğu üzere işçi işveren kesimi arasındaki diyalog güçlü olmadığı, ilişkiler sağlıklı yürümediği zaman sosyal huzursuzluk yaşanması kaçınılmazdır. Çünkü çalışma hayatının bir tarafında işçiler, diğer tarafında işverenler bulunmakta, devlet de her iki tarafın beklentilerini ve çıkarlarını gözeten bir konumla bu denklemde yerini almaktadır. Asgari ücret gibi konularda işveren ve devlet olarak gereken fedakarlıkları yaparak çalışanların refahını ne kadar iyi korursak ortak hedeflere ulaşabiliriz. Masada bu konularımız var, süratle bitireceğiz." ifadesini kullandı.

 

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise 'Asgari ücret temel ücret oldu' diye bir eleştiri var. Asgari ücretli oranı yüzde 37 civarında. Bilgisizliğe dayanan bir eleştiri" diye konuştu. Bakan Bilgin reel ücretlere etkisine dikkat çekerek, "Biz asgari ücreti artırdığımız zaman reel ücretler de nominal ücretler de o düzeyde yeniden ayarlanıyor. Ortalamayı yukarı taşıyan asgari ücret politikası izlediğimizi belirtmeliyim" açıklamasında bulundu.



Etiketler: