728x90
BÄ°R 25 KASIM DAHA GEÇTÄ°

BÄ°R 25 KASIM DAHA GEÇTÄ°...

 
Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü DerneÄŸi (ULEKAD)'nin her yıl kadına yönelik ÅŸiddete dikkat çekmek ve sanatla karşı duruÅŸ sergilemek adına düzenlediÄŸi “GeçmiÅŸten Günümüze Anadolu’da Kadın” konulu sempozyumunun bu yıl ki adresi Sarıyer oldu.  Sempozyum Sarıyer Belediyesi ve Of Örtülü DerneÄŸi iÅŸbirliÄŸi ile Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde yapıldı.
 
Üç gün  süren sempozyum, konferans ve akademisyen sanatçı Alev Demirkesen'in solo resim sergisi açılışıyla baÅŸladı.
 
Her gün katlanarak artan cinayet, taciz ve tecavüzlerin önlenmesinde Ä°stanbul SözleÅŸmesinin önemine vurgu yapılan panelin madarötörlüÄŸünü Özel Hastane Yöneticisi iÅŸ insanı Åženay Öztürk yaptı. 26. dönem CHP Ä°stanbul Milletvekili Gülay Yedekci, CHP Sarıyer Ä°lçe BaÅŸkanı Sevim Yalınkılıç, Ä°YÄ° Parti Sarıyer Kadın Politikaları BaÅŸkanı Funda Erekul, Avukat ve Arabulucu Handan Ä°laga, Kadın Haklarını Koruma DerneÄŸi BaÅŸkanı Av. Hilal Gültepe Öztürk ve sanatcı akademisyen Alev Demirkesen panele konuÅŸmacı olarak katılı.
Panel konuÅŸmacısı CHP Ä°stanbul Milletvekili Gülay Yedekci, siyaset arenasında kadının sesinin daha gür çıkması gerektiÄŸinin, kadına yönelik ÅŸiddettin bir insanlık suçu olduÄŸunun ve toplumun tüm kesimlerinin, kadına yönelik ÅŸiddet ve baskıya karşı birleÅŸerek mücadele etmesi gerektiÄŸinin altını çizdi.
 
Gülay Yedekci, “DerneÄŸin adını taşıyan Ekolojik Kadın Köyü Projesi aslında Türkiye'de de dünyada önemli, çığır açacak bir projedir. Yasaklı Apartman kitabının yazarı ve benimde canım ablam Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü BaÅŸkanı Hüzün Yücel bir gün yanıma geldi, hayalini anlattı ve heyecanla ÅŸiddet gören kadınlar için bir çalışma baÅŸlattık. Kısa sürede mimari çizimleri tamamlandı. Biz o proje ile Fransa'dan Avrupa'nın en iyi mimarı ödülünü aldık. Türkiye'de kadınlarımızın ÅŸiddet görmediÄŸi, kadın erkek eÅŸit yan yana halay çekebildiÄŸimiz, her ÅŸeyin çok daha güzel olduÄŸu bir Türkiye olması dileÄŸiyle biz çalışmalarımıza baÅŸladık” dedi.

“DÜNYA YERÄ°NDEN OYNAR”

 
Bu projenin hayata geçebilmesi için dernek yönetimi ile büyük çaba sarf edildiÄŸini vurgulayan Yedekçi, “Bizim için her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmak kıymetlidir. Resim de hayallerin tuvale fırçayla aktarılması ve sonsuz sınırlı bir sanat olması hasebiyle çok kıymetli. Biz tabi her mimar kadar resme meraklıyız ama burada asıl bulunma nedenimiz kadın dayanışmasının ve kadınların yan yana gelmesinin önemini göstermek. Çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz ki eÄŸer kadınlar ayaÄŸa kalkarsa, Dünya yerinden oynar. Biz de dünyayı iyiliÄŸe, güzelliÄŸe, insanların mutlu olmasına göre hareket etmesini istiyoruz. Onun için de savaÅŸların olmadığı, barış içinde yaÅŸanan huzurlu bir ülkeyi hep beraber kurgulayalım istiyoruz. Dernek buna da sanatla çok da güzel baÅŸarmış. EmeÄŸi geçen yönetimi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Panel'in ardından akademisyen sanatçı Alev Demirkesen'in Solo resim sergisi açıldı. Sergi üç gün sarıyerli sanatseverlerin beÄŸensine sunuldu. 
Öte yandan “GeçmiÅŸten Günümüze Anadolu’da Kadın” sempozyumu kapsamında etkinliÄŸin son günü akademisyen sanatçı Alev Demirkesen'in  'Al yazmanı gel' atölye çalışmasıyla tamamlandı.
 
CHP Sarıyer Kadın Kolları BaÅŸkanı Sunay Sevinç, Belediye Meclis Üyesi kadınlar, mahalle temsilcileri, Ä°YÄ° Parti AtaÅŸehir Kadın Politikaları BaÅŸkanı Ayfer Boztepe, yönetim kurulu üyeleri Av. Vergül Tan, Derya Koca ve Evim Yılmaz etkinliÄŸe katılarak destek verdi. 
 
Haber: Hüzün Yücel
foto foto


Etiketler: