728x90
Dünyaca Ünlü Model Tatjana Patitz Hayata Gözlerini Yumdu!

Patitz'in ismi, 90'lı yıllarda 'Büyük 5'li' olarak anılan grupta yer alıyordu. Vogue dergisi California’da yaşayan Patitz’in meme kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı. Tatjana Patitz 56 yaşında hayatını kaybetti.

 

BBC'nin haberine göre; Patitz'in ismi, 90'lı yıllarda 'Büyük 5'li' olarak anılan grupta yer alıyordu. Vogue dergisi California’da yaşayan Patitz’in meme kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı. Ailesi daha sonra, İsveç'e taşındı ve Patitz 17 yaşında girdiği güzellik yarışmasında üçüncü oldu. Kariyerinin yükselişe geçmesi birkaç yıl daha sürecekti. 1988 gelindiğindeyse, ünlü moda fotoğrafçısı Peter Lindbergh’in kamerasının karşısındaydı. Patitz 1990’daki ünlü Vogue kapağında Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista ve Christy Turlington ile birlikte yer aldı. Bu kapak onun, 1990’lı yılların '5 gerçek süpermodelinden' arasında olduğu imajını sağlamlaştırdı. Vogue’un Genel Yayın Yönetmeni Anna Wintour, Patitz için “Çağdaşlarından daha az görünür biriydi. Daha gizemli, daha olgun, daha ulaşılmaz bir duruşu, bunun da kendine özgü bir çekiciliği vardı” dedi. Peter Lindbergh Vakfı’nın yayınladığı taziye mesajında ise “Eksikliği çok aranacak” denildi. Reuters haber ajansına göre; Patitz'in en son podyuma Şubat 2019'da Milano moda haftasında çıktı. 56 yaşında ölen modelin 19 yaşında bir oğlu vardı.

 

Kimdi?

 

Tatjana Patitz (25 Mayıs 1966 - 11 Ocak 2023), 1980'lerde ve 1990'larda moda tasarımcılarını podyumlarda ve Elle , Harper's Bazaar ve Vogue gibi dergilerde temsil ederek uluslararası üne kavuşan bir Alman model ve aktristi. Patitz, ekolojik nedenler ve hayvan hakları için kampanya yürüterek hayvanlara ve çevreye ömür boyu süren tutkusunu sürdüren hevesli bir binici kadındı. Evini evlat edindiği California eyaletindeki konut mimarisi ve ev tasarımı için kendi tanımladığı eklektik ve bohem tasarım estetiği uluslararası alanda tanındı.  Patitz Hamburg , Almanya'da doğdu ve İsveç , Skanör'de büyüdü. Babası Almandı ve seyahat gazetecisi olarak yaptığı iş, ailesinin farklı ülkelerde seyahat etmesine ve yaşamasına izin verdi. Patitz'in annesi, Paris'teki dünyaca ünlü Le Lido'da performans sergileyen Estonyalı bir dansçıydı. Patitz, atlara olan sevgisi hakkında, "Küçüklüğümden beri ata biniyorum. Benim için bu, özgürlük, bağlılık ve bağlılık anlamına geliyor. Atlar benim için stresi ve endişeyi dönüştürüyor. Onlar gerçek ve ruhani. Özellikle kendimi baskı altında veya gergin hissettiğimde beni mutlu ediyor ve rahatlatıyorlar."