728x90
Millet İttifakı'ndan Her Partiye Bir Bakanlık Açıklaması!

Millet İttifakı son toplantısıyla 13’üncü cumhurbaşkanı adayını ve parlamenter sisteme geçişin yol haritasını kamuoyuna sundu. 

 

Millet İttifakı, son toplantısıyla 13’üncü cumhurbaşkanı adayını ve parlamenter sisteme geçişin yol haritasını duyurmuştu. 6 genel başkan, 12 maddelik mutabakat metnine imza attı ve 5 genel başkanın Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı öğrenildi.

 

Mutabakat metninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için özel bir madde bulunuyor. İmamoğlu ve Yavaş, Cumhurbaşkanı'nın uygun gördüğü bir zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacak. Böylece Kabinedeki Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayısının 7'ye yükselmesi bekleniyor.

 

Madde 7: Cumhurbaşkanlığı kabinesine (cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar) yetki ve görev dağılımı, Anayasa ve yasalar çerçevesinde çıkarılacak cumhurbaşkanı kararnamesiyle belirlenecektir.

 

Madde 8: İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları sayın cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır.

 



Etiketler: