728x90
RTÜK'ten Flash Tv'ye 3 Kez Program Durdurma Cezası!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FLASH TV’ye 3 kez program durdurma cezası verirken HaberTürk’e ise para cezası uygulandı.

 

 

 

Flash Haber’e ilahiyatçı Cemil Kılıç’ın açıklamalarını gerekçe göstererek oy çokluğuyla yüzde 3 para ve 3 kez program durdurma cezası verilirken HaberTürk’e ise Fatih Altaylı’nın ‘depremzedelere yönelik televizyonda yapacakları yardım kampanyasının RTÜK’ten gelen talimatla engellendiği’ açıklamaları nedeniyle yüzde 3 para cezası uygulandığı.

 

RTÜK üyesi İlhan Taşçı sosyal medya açıklamalarında, “İlahiyatçı Cemil Kılıç’ın depremdeki sorumluluklarından “takdiri ilahi” diyerek kaçan yöneticilere ve Diyanet Başkanlığının gerçek kimliğinden saptığına yönelik eleştirileri nedeniyle Flash Haber’e yüzde 3 para ile 3 kez de program durdurma cezası verildi. Karar oyçokluğuyla alındı.

 

RTÜK, Fatih Altaylı’nın depremzedelere yönelik televizyonda yapacakları yardım kampanyasının RTÜK’ten gelen talimatla engellendiği açıklamaları nedeniyle de Habertük’e yüzde 3 idari para cezası kararı aldı. Depremdeki koordinasyonsuzluğu açıklamak ve iktidarı eleştirmek suç oldu.”  ifadelerini kullandı.