728x90
Şehirlerarası Ulaşıma Bayram Zammı!

 

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala hem kara hem hava yolu taşımacılığında bilet fiyatlarındaki artış dikkat çekti. Otobüs biletlerine bayram zammı yansıdı. Özellikle karayolu ulaşımında fiyatlar bayram öncesine göre yüzde 50 artarken Hava yolu ÅŸirketlerinde ise fiyat artışları yüzde 40 olarak görüldü.

 

Habertürk’ten YiÄŸitcan Yıldız'ın haberine göre, özellikle karayolu ulaşımında, bayram öncesi ve bayram haftası arasında fiyatlar yüzde 50'nin üstünde arttı. Ä°stanbul Otogarı'ndan Ä°zmir'e yapılacak bir otobüs yolculuÄŸu 13 Nisan PerÅŸembe günü 350 TL tutarken, bayram haftasının baÅŸlayacağı 14 Nisan Cuma günü aynı firmanın bilet fiyatı 500 TL'ye çıkıyor. Aynı otobüs biletinde bir gün arayla yüzde 40'ın üstünde fiyat deÄŸiÅŸimi yaÅŸanıyor.

 

Yapılacak yolculukta mesafe arttıkça 1 günlük zam oranı da katlanıyor. 13 Nisan PerÅŸembe günü Ä°stanbul Otogarı'ndan Bodrum'a yapılacak bir otobüs yolcuÄŸu 450 TL kadar tutarken, 14 Nisan günü bu bilete yüzde 66 kadar zam geliyor ve bilet fiyatı 750 TL'ye çıkıyor. Bu fiyatlar ve 1 günlük fiyat deÄŸiÅŸimleri çoÄŸu firmada benzerlik gösteriyor.

 

Havayolu fiyatlarında artış!

 

Bir havayolu ÅŸirketinde 13 Nisan tarihinde Ä°stanbul Havalimanı-Ä°zmir Adnan Menderes Havalimanı arasında yolculuÄŸun bedeli öÄŸlen saatlerinde bin 163 TL. Aynı ÅŸirketin 14 Nisan tarihli benzer saatlerde aynı güzergahtaki bilet fiyatı ise 13 Nisan tarihi ile bire bir aynı olacak ÅŸekilde yine bin 163 TL kadar. Bu ÅŸirketin, aynı güzergahta bayram haftasındaki fiyatları ise bin 600 TL'ye kadar çıksa da, zam oranı otobüs biletlerindeki oranın altında kalıyor.

 

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ä°zmir'e yapılacak uçak yolculuÄŸunda ise bir baÅŸka havayolu ÅŸirketi tercih edildiÄŸinde 13 Nisan tarihinde bilet fiyatı bin 24 TL. 14 Nisan tarihinde ise aynı yolculuk bin 400 TL'ye çıkıyor. Yani bu bilete de 1 günde yüzde 40 kadar zam geldiÄŸi anlaşılıyor.